Nu er det alvor for de unge

13-10-2015 20:46

Britt Carlsen

Så strammer det til for de unge spring- og dressurheste, som i de kommende to dage skal forsøge at kvalificere sig til fredagens store finaledag i Dansk Ride Forbunds Championat

Copyright Ridehesten.com
UVM sølvvinderen Fiontina redet af Andreas helgstrand er en af de mange talentfulde dressur- og springheste, som i de kommende dage skal kæmpe om hæder og ære i finalerne i Dansk Ride Forbunds Championat.

Spændingen stiger i Odense, hvor de unge spring- og dressurheste er ankommet til stævnepladsen. Det er springhestene som åbner konkurrencerne onsdag morgen med den første af to kvalifikationsklasser forud for fredagens finaler. De 4-årige springheste kommer på banen fra kl. 8,00, klassen for 5-årige heste starter kl. 10, mens de 6-årige heste kommer på banen fra kl. 12,00 i Dansk Ride Forbunds championat powered by Pavo og Everhorse og presented by Maskinhuset A/S.

Springhestenes teknik, kapacitet og ridelighed bliver bedømt af tre stildommere, Bo K. Møller, Lorenz Linnet og Kenneth Ernst, og de 20 heste i hver årgang med den højeste sammenlagte pointsum fra 1. og 2. kvalifikation går videre til fredagens finaler. Igen i finalerne bliver hestenes stil bedømt af dommerne, som samtidig giver en kort karakteristik af hestene over højttalerne. Hvor det er stilbedømmelsen som alene er afgørende for resultatet i klassen for de 4-årige heste, så skal finalen for 5- og 6-års heste afgøres med en omspringning på tid mellem de fem bedste og ligeplacerede heste i hver årgang. Forhindringshøjden i de tre klaser er hhv. 100, 120 og 130 cm.

Dressurhestene danser
I lighed med springhestene, så kan vi også forvente at se dressurheste af særdeles høj kvalitet i dette års finale. Dressurchampionatets første kvalifikation sker onsdag, hvor det er de 4-årige heste, som først skal i konkurrence, klassen starter kl. 14.00. Kl. 16,30 er det tid for de 5-årige heste, mens det er de 6-årige heste som slutter dagens dressurklasser med start kl. 19,30. 

Mens springhestene skal gennem to kvalifikationsklasser, så kan dressurhestene kvalificere sig direkte til fredagens finaler. For de 4-årige hestes vedkommende kræver det, at de skal slutte blandt de 12 bedst placerde i onsdagens kvalifikationsklasse. Sker det ikke har de endnu en chance i 2. kvalifikation torsdag, hvorfra de fire bedst placerde heste går videre til finalen.

I klassen for 5- og 6-års heste er det de otte bedste heste fra første kvalifikation, som indløser en finalebillet, mens de to bedst placerde fra anden kvalifikation følger dem ind i fredagens finaler. Det er Blue Hors som er presenting sponsor for onsdagens championatsklasser.

Start og resultatlister finder man her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner