Nye heste og udvidelse af teamet

16-04-2020 12:03

Line Hermann Hass

Der er kommet 2 nye heste i stalden, som kommer fra 2 lokale avlere. Og så er HassHorses-teamet blevet udvidet med en ny rytter, som hjælper med tilridningen

Copyright Ridehesten.com
Green Hopes Limerick og Stephanie Adstofte. Foto: Privat

Udvidelse af teamet
Stephanie Adstofte er min gode veninde, som jeg mødte for en del år tilbage, dengang vi begge var ansat hos Dressurstald Sølyst. Stephanie har en dejlig ukompliceret tilgang til tilridning, og så er hun sindsyg modig! Hun har bl.a. redet springheste i Spanien og Dubai og trænet galopheste. Så en frisk, rå unghest tager hun helt roligt. Nu bor hun i Danmark igen, kun få minutter fra mig, så jeg skyndte mig at hijacke hende til HassHorses-teamet. 

Med Stephanie i teamet kan jeg nu være med helt fra starten af hestens rejse som ridehest. Så det er jeg super glad for. Jeg har aldrig selv tilredet heste, og har heller ikke modet til det. Men det er vildt spændende at arbejde sammen med Stephanie i tilridningsfasen, og det giver mig et rigtig godt fundament til, når jeg efterfølgende overtager den videre uddannelse af hesten. 

Hestene vi har i tilridning, starter deres arbejde hos mig med longering og jordarbejde. Når hesten forstår mine signaler i longen, begynder vi arbejdet, hvor Stephanie først er oppe og ligge på hesten, og senere oppe og sidde i trav og galop i longen. Her er det stadig primært mig, som giver hesten signalerne. 

Til sidst i tilridningsfasen rider Stephanie løs, hvor jeg hjælper til fra jorden med at holde hesten fremadgående og ude på sporet. Når Stephanie kan ride løs i skridt, trav og galop, så overtager jeg.

Heste fra lokale avlere
Jeg har fået 2 nye heste i stalden fra 2 lokale avlere. Den ene er en 5 års vallak e. First Choice/Fürst Nymphenburg fra stutteri Green Hope i Allerød, og den anden er en 4 års vallak e. Governor/Preussenprinz fra stutteri Askemosen i Vejby. Begge avlere er passionerede, erfarne avlere, som får nye spændende afkom hvert år fra stærke hoppestammer og nøje udvalgte hingste. Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med dem. 

Nedenfor er en video af mit og Stephanies forløb med Green Hopes Limerick. Hastigheden i videoen er sat op, så den giver et indblik i et 2 ugers forløb vi havde med ham. 

Jeg er selv godt igang med Limerick, og han er fantastisk at ride på. Vi har haft besøg af avler og ejer Janne Sury flere gange, og det er smadder hyggeligt og nemt, når vi bor så tæt på hinanden. 

Og her er et billede af charmerende Askemosens Gryffindor. Jeg er godt igang med longearbejdet, og inden længe skal Stephanie op og sidde på ham. Jeg er spændt på at se ham under rytter. 

Man kan følge mit arbejde med hestene på HassHorses facebookside

Mvh. Line Hermann Hass

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen