Nye regler ved VM i springning

04-12-2016 14:15

FEI har besluttet, at de 4 bedste springryttere ved VM, ikke længere vil have mulighed for at fordele medaljerne, når de bytter hest efter en finale

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De 4 bedste springryttere, har siden 1978 byttet hest efter en finale, for derved at beslutte, hvem der skulle vinde guld.  På FEIs generalforsamling i Toyko i november, besluttede man, at det ikke længere vil være muligt.

Det betyder, at Jeron Dubbeldamm er den sidste verdensmester i springning, som vandt guld i en finale, hvor de 4 bedste ryttere skriftes til at ride hinandens heste.

Når der afholdes World Equestrian Games( WEG) i 2018, i Tryon, USA, vil den samlede individuelle vinder, være den der har færrest fejl efter holdkonkurrencen og den individuelle konkurrence. Hvis flere ryttere har samme antal fejl, rides der en omspringning.

FEIs præsident Ingmar De Vossaid udtaler: " Med væksten i vores sport, vokser også vores ansvar for løbende, at sikre velfærden for vores atleter, og for at sikre integriteten af sporten på alle tidspunkter".

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI  insisterer på en streng anvendelse af reglerne. De skal være gennemsigtige og klare, men reglerne er ikke åbne for fortolkning.

Ændring var én ud af en række af beslutninger, som blev taget på FEIs generalforsamling, hvor det også blev besluttet, at OL holdkonkurrencerne fremover vil bestå af 3 ekvipager frem for de nuværende 4. Det betyder, at den såkaldte dropscore, hvor det dårligste resultat kan trækkes fra, bortfalder fra OL 2020 i Tokyo.

Kilde: Horseandhound

 

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen