Nyt Hesteliv: Vi kæmper for at holde skindet på næsen

01-04-2020 10:38

Marie Helene Rigård Rohleder

Hesteinternatet Nyt Hesteliv på Fyn er også hårdt ramt af corona-krisen. Alle de frivillige hjælpere er sendt hjem, og de mange aktiviteter, som normalt gav indtjening, er aflyst. Formand og stifter Janne Junker er bekymret for fremtiden 

Copyright Ridehesten.com
Janne Junker, formand Nyt Hesteliv. (Arkivfoto: Ridehesten.com/Marie Rohleder)
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Her er stille, men vi har travlt, fortæller Janne Junker, som er stifter og bestyrelsesformand for Nyt Hesteliv. 
Her får mishandlede og vanrøgtede heste en chance til hos dyreværnsorganisationen Nyt Hesteliv. De  modtager og opkøber heste og ponyer i nød og hjælper dem videre til et godt hesteliv.

Normaltvis rummer gården på Fyn 90 heste, ponyer, æsler og muldyr, som bliver passet af de tre fastansatte, praktikanter fra kommunen og en gruppe ihærdige frivillige hjælpere.

Efter Danmark blev ramt af corona er praktikanterne og de frivillige sendt hjem, og de fastansatte har derfor fået ekstra travlt med at pleje og passe de heste, som ingen andre vil have. 

Nyt Hestelivs økonomi er i høj grad baseret på donationer og sponsorater. Derudover holder Nyt Hesteliv også forskellige aktiviteter som rundvisninger på stedet og foredrag. De har også en rideudstyrsbutik, hvor de sælger brugt rideudstyr.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter coronaen har lammet det meste af Danmark og verden er alle aktiviteter på gården og salg fra butikken lukket ned. Det kan mærkes på økonomien, fortæller Janne Junker. 

Copyright Ridehesten.com
Akrivfoto fra Nyt Hesteliv. Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder

– Vi kæmper en brav kamp for at holde skindet på næsen. Hvis vi ikke modtager donationer fra vores gode og hjælpsomme støtter, så har vi ikke råd til at passe alle vores dyr, siger Janne Junker og tilføjer: 

– Der er mange følelser involveret, fordi vi ved ikke, hvordan det her ender. Det er en uvis fremtid, som vi går i møde. Vi forsøger at se på det positive og nyde at vores heste har det godt ude på foldene i det gode vejr, siger Janne. 

Udover at være bekymret for økonomien så frygter Janne Junker også, at der vil kommer en stigning i antal dyreværnssager henover sommeren, når corona-krisen er ovre. 

– For når folk mister penge, så er det desværre ofte dyrene, at det går udover først, fortæller Janne Junker. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen