Nyt magasin ude nu: Januar 2024

01-01-2024 18:32

Trine Askjær-Jørgensen

Kalenderen skriver den 1/1, og vi har netop taget hul på et nyt år. Dermed udkommer selvfølgelig et nyt Ridehesten-magasin, og vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt m.m.

Copyright Ridehesten.com

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Denne gang er turen kommet til det første magasin i året, nemlig januar 2024, hvor vi har valgt, at forsiden skal prydes af nogle smukke heste i et snelandskab. Det er enkelt og flot, og minder os alle sammen om, hvorfor vi faldt for heste i første omgang.

I forlængelse af det siger Susanne Baarup Christensen det så fint: – Heste har altid gjort noget særligt ved mig, i portræt af hende, der er én af de spændende profilartikler, vi bringer i januar-magasinet. Efter 30 år hos Dansk Ride Forbund er hun her til nytår gået på pension. Den erfarne, internationale dommer forlader dog ikke dressursporten lige foreløbigt. Hun brænder stadig for hestene – både som rytter og dommer – og ser blandt andet frem til at dømme sommerens OL.

I portrættet kan du blive klogere på Susannes baggrund, og hvordan hun blev dommer og senere kom til at arbejde for rideforbundet. Hun fortæller også om nogle af sine allerstørste oplevelser som dommer, hvad hun vægter højest i sine bedømmelser og ikke mindst, hvad hun glæder sig til ved at dømme OL i Paris til sommer.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen har været dommer i noget, der ligner 50 år, og den 1. november 2023 kunne hun fejre sit 30-års jubilæum hos DRF. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Masser af avlsfagligt indhold
Januar-magasinet er et af de helt store avlsnumre, eftersom vi både bringer formand for Dansk Varmblod, Jan Pedersens, beretning for 2023, en oversigt over Dansk Varmblods finaleføl 2023 samt bedækningstallene i Dansk Varmblod 2023. Vi giver også et indblik i hingstenes 35-dages test, der blev afsluttet sidst i november. Du kan læse om den nye kollektion af hingste, som var til forbesigtigelse i december og dermed melder klar til hingstekåring i Herning til marts, og vi bringer selvfølgelig også en grundig gennemgang af de udenlandske hingstekåringer, der er blevet afholdt i den sidste del af 2023.

Copyright Ridehesten.com
En lovende ny kollektion af hingste melder klar til Dansk Varmblods Hingstekåring i marts. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Blue Hors fra 2003-2013
Kavalkaden om Blue Hors fortsætter i det nye nummer, hvor vi i portrættet dykker ned i årene fra 2003-2013. Her blev Kjeld Kirk Kristiansens stutteri og dressurcenter ved Randbøl i 00’erne tegnet af store profiler som direktør Esben Møller og berider Andreas Helgstrand samt Blue Hors-heste som bl.a. Cavan, Don Schufro, Matiné, Don Romantic og Romanov. Det blev en ikonisk periode for dansk dressur i sport såvel som avl. I sporten vandt Blue Hors individuelle mesterskabsmedaljer og var med til sikre en længe ønsket dansk OL-medalje, og stutteriets stærke position i avlen strakte sig langt ud over landets grænser. Perioden kulminerede i 2013 med et gigantisk byggeri, der skulle række langt ind i fremtiden.

I det næste magasin, februar 2024, kan du glæde dig til den tredje og sidste artikel i serien, som omhandler årene 2014-2024 på Blue Hors. En periode, hvor stævneaktiviteterne tog til på kraftcentret, og hvor vi blandt andre stiftede bekendtskab med rytterne Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald samt fulgte det store gennembrud for hingsten Blue Hors Zack.

Copyright Ridehesten.com
Den ikoniske hingstestald på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

  • Dansk Varmblods Hingstekåring 2024
  • Forum for Hestevelfærd
  • Blue Hors avlshoppeauktion
  • WBFSH – State of the Industry
  • Min favoritøvelse: Mathilde Lind Skjøtt
  • Dressurhestens uddannelse med Hasse Hoffmann
  • Portræt af dressurrytter Thea Bech
  • DV's samarbejde med Hippomundo

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille januar-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner