Nyt magasin ude nu: Marts 2024

01-03-2024 07:46

Trine Askjær-Jørgensen

I dag udkommer et nyt Ridehesten-magasin, og vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt m.m. Se her, hvad bladet indeholder

Copyright Ridehesten.com

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Denne gang er turen kommet til marts 2024, som du nu kan finde i vores webshop.

På forsiden er 18-årige Sophia Boje Obel Jørgensen sammen med hendes relativt nyindkøbte stjerne, Highfive Fuglsang. Hun er tidligere europamester i dressur for juniorer, har igennem hele sin ridekarriere været et skridt foran og arbejder til dagligt i et setup, der har til sigte at forbedre hende som rytter. Sophias valg er nemlig ridningen. I artiklen kan du kom helt tæt på den talentfulde ungrytter; få indblik i hendes baggrund, hendes heste, hvordan hendes hverdag og ikke mindst mål og drømme for fremtiden ser ud.

Copyright Ridehesten.com
Søren Hedegaard med Robinson e. For Romance/De Niro, som er ejet af Cathrine og Rasmine Laudrup-Dufour sammen med familien Zinglersen. Foto: Ridehesten.com/Trine Askjær-Jørgensen

Tillid er nøgleordet
Tilridning er en tillidssag uden lige for den unge hest og måske den vigtigste del af dens uddannelse, da det er her, hele fundamentet bliver lagt. Søren Hedegaard er uddannet berider, men har gennem årene fundet sin egen vej til at give ungheste en tryg start på livet som ridehest. Vi har besøgt ham for at få indblik i, hvordan han griber tilridningen an. Vi i Ridehestens redaktion mener nemlig, at det i disse hestevelfærdstider er utroligt vigtigt at være åbne for, at den fagkundskab og de normer, vi har forholdt os til i årtier, måske skal revideres. Det gælder også unghesteridningen, der som så meget andet er kommet under luppen.

Søren er traditionelt uddannet og har ligesom mange andre lært at longere ungheste som et led i tilridningen, men gennem årene har han fundet en måde at tilride på, som han synes giver meget mere mening. Her er fokus på tryghed, tillid, tålmodighed, tid og føling med hesten. De unge heste bliver hos ham aldrig presset ud i noget, de ikke er klar til – og kan løse med succes.

Jeg vil våge den påstand, at de første tre måneder af hestens ridekarriere er de vigtigste

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Over 20 år på formandsposten i rideforbundet
Som noget ganske særligt bringer vi i dette nummer et portræt af Ulf Helgstrand, der som bekendt har været formand for Dansk Ride Forbund i mere end 20 år og nu er gået af. Ulf tager os med tilbage til dengang, han stillede op og overtog posten i et forbund, der dengang var præget af kaos og ustabilitet. Han fortæller om store oplevelser, vellykkede og knap så vellykkede tiltag, op- og nedture og kommer selvfølgelig også ind på den sidste svære tid, samt hvad han mener, den nye formand og rideforbundet bør fokusere på.

Copyright Ridehesten.com

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

  • Medicinhåndtering
  • Hingstekåring i udlandet
  • Landstræner Lisbet Seierskilde
  • SEGES Hestekongres 2024
  • Moderne ifolingsteknikker
  • TEMA: Dansk Varmblods Hingstekåring
  • Hoppestammer i Dansk Varmblod – Tamara
  • Analyse af samspillet mellem hest, rytter og sadel
  • Dansk Varmblods indekstal
  • VM for ungavlere 2024

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille marts-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen