Optimering af rytteren – Idéer til juleønsker eller gaver

18-12-2021 18:57

Lars Mars

Giv eller ønsk noget træningsudstyr til rytterens hjemmetræning. På ønskelisterne, rundt om i ridefamilierne vil der højest sandsynligt stå ønsker med rideudstyr til rytteren eller ponyen/hesten

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kunne også være en god idé at tænke på udstyr til optimeringen af rytteren vedr. den fysiske del – udstyret og træningen kan både hjælpe rytteren, ponyen/hesten samt ridningen.

Forslag til udstyr
Jeg har lavet et lille forslag til gaveønsker eller gaveidéer af træningsudstyr til rytteren, der enten er i gang, eller ønsker at komme i gang med gøre at lidt ekstra for sin udvikling, eller til håndtering af eventuelle udfordringer. Udstyret er til hjemmebrug og kan bruges af de fleste uanset alder og rideniveau.

Priserne starter helt nede fra ca. 50 kr. – så idéerne kan både bruges til mandelgaver, jule- og fødselsdagsgaver eller ”bare”, fordi man har lyst til at give en gave.

Der skal ofte ikke meget til, for at lave en større forskel – uanset om det drejer sig om at skabe mere styrke de rigtige steder, eller om at afhjælpe ubalancer eller mén - bare man er bevidst om hvad der skal til, og er målrettet.

Optimering af rytteren
Jeg har over 20 års erfaring med at hjælpe sportsudøvere med optimering af deres fysik, samt at hjælpe udøvere at komme tilbage efter skader – ud fra mine erfaringer har jeg en stor passion for at hjælpe ryttere med at få det bedste udbytte af deres sport.

Vi skal være opmærksomme på at ”det hele hænger sammen”. Den fysiske-del kan have større betydning end de fleste tillægger den. Hvis der opstår udfordringer i ridningen, træner vi typisk bare mere på at ”klare det” – men rent faktisk kunne det måske klares nemmere ved hjælp af, at lave nogle målrettede styrke- eller smidighedsøvelser.

Fysisk træning og smidighed
Ved korrekt og målrettet træning, påvirker vi nervebanesignalerne, som hjælper til at opbygge en rigtig god kropsforståelse, samt at udligne eventuelle styrke- og bevægelses-ubalancer.

Gennem tiden tillægger vi os bevidst eller ubevidst nogle små skævheder og ubalancer i kroppen – de fleste mærker vi ikke, fordi kroppen er fantastisk til at udligne det. Men hvis skævhederne/ubalancerne bliver lidt for store, så skal kroppen bruge mere energi på at kompensere for det – og så er der stor risiko for at det påvirker både rytterens krop, og højest sandsynligt også ponyen/hesten, samt kan have mindre/større indflydelse på ridningen.

Det er blevet meget populært at få behandlet sin pony/hest med massage, eller anden behandling – men rytteren kan også selv gøre meget for at nedsætte risikoen for, at ponyen/hesten skal kompensere og spænde uhensigtsmæssigt.          

Med mine forslag til træningsudstyr, er der et godt udgangspunkt til at komme i gang med en målrettet og effektivt træning til ridningen, uanset hvilket niveau man rider på.

Vaner
Jeg er klar over, at mange ryttere ikke føler, at de har tid til ekstra træning udover deres ridning - her vil jeg anbefale at planlægning, målsætning og prioritering kommer ind i billedet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Generelt kan vi mennesker nå det vi vil, det kommer bare an på vores nysgerrighed samt  ”Viljen til at ville”. Det kan være de små ting/ændringer, der gør en forskel for udvikling, succes, samt at få endnu bedre oplevelser sammen med ponyen/hesten.

Mentalt
Tillægstræning påvirker ikke kun kroppen, den ekstra indsats påvirker også hjernen – jo mere vi gør for at nå vores mål, jo mere overskud, viden og tryghed opbygger vi også.

Træningsprogrammer
Til januar laver jeg nogle styrke-programmer til nybegynder og let-øvede ryttere - som er lette at komme i gang med, og som er målrettede ridningen. Indtil da, kan du med fordel læse mine tidligere blogindlæg om fysisktræning, se nedenstående

Blogindlæg
Du kan med fordel læse nedenstående blogindlæg, som kan findes på min blog her og som måske kan give lidt inspiration:

  • 13/3-21: Derfor er styrketræning godt for rytteren 1. Dec

  • 24/3-21: Hvad kan styrketræning hjælpe rytteren med 2. Del

  • 1/9-20: Skab fokus på helheden

  • 9/7-20: Husk at træne bagsiden af kroppen

Rigtig god fornøjelse med julegaverne til ”Optimering af rytteren”

JEG ØNSKER ALLE EN RIGTIG DEJLIG JUL

Du kan læse mere om hjælpende og optimerende muligheder på min hjemmeside WWW.RYTTEROPTIMERING.DK samt på min blog på Ridehesten.com

Med sportslig hilsen

Lars mars

Mental- og fysisk træner, samt optimering

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen