Paraholdet vandt Nations Cup

28-04-2024 14:41

I de seneste dage har Vallensbæk Rideklub dannet rammet om det internationale stævne Para Dressage Vallensbæk 2024, hvor det danske hold har vundet den prestigefyldte Nations Cup

Copyright Ridehesten.com
Rytterne ses her sammen med landstræner Astrid Gemal og DRF-formand Dan Boyter fra firmaet Pressalit. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Pararyttere fra Danmark, Japan, Norge, Sverige og Østrig har siden torsdag konkurreret i to- og trestjernede klasser Para Dressage Vallensbæk 2024, hvor de danske ryttere har opnået mange flotte placeringer.

I aftes blev holdkonkurrencen afgjort, og her gik sejren til det danske hold bestående af Tobias Thorning Jørgensen (Blue Hors Zackorado, Katrine Kristensen (Gørklintgaards Quater), Karla Dyhm-Junge (Miss Daisy) og Nicole Johnsen (Cavanillas-W). Danmark opnåede 431 point og vandt foran Sverige med 419 og derefter Norge med 402 point.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Para Dressage Vallensbæk 2024 er et af de stævner, man har mulighed for at ride frem til udvælgelsen af de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Paris til efteråret, og derfor er det et vigtigt stævne for rytterne.

De danske ryttere har weekenden igennem opnået individuelle topplaceringer, og alene i dag er det blevet til flere danske sejre som bl.a. Nicole Johnsen, der med sin 15-årige trakehnervallak Moromax e. 
Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen) vandt CPEDI3* Para Grand Prix Freestyle V med 72,883%, Katrine Kristensen har vundet CPEDI3* Para Grand Prix Freestyle II med den 16-årige DV-vallak Gørklintgaards Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn) med 73,945%, og Karla Dyhm-Junge har vundet CPEDI3* Para Grand Prix Freestyle III på den 14-årige DV-hoppe Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup (opdr. Marianne Brinck Stengaard) med 73,622%.

Læs meget mere på facebooksiden Paradressur Danmark.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner