Pas på dine heste i aften

31-12-2023 14:01

Annika Knudsen Lorentsen

I dag er det år 2023's sidste dag, og det er lig med nytårsfester og fyrværkeri. De høje lyde og lysglimtene har allerede stået på i et par dage, men i aften kulminerer det, så husk at passe på din hest

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kalenderen siger den 31. december, og det kan for mange dyr være en ubehagelig dag, da de høje brag og lysglimt skræmmer dem. Det er derfor vigtigt, at du som ejer, husker at passe på dine heste, såvel som andre dyr du måtte have. 

Mange steder i landet kan der allerede nu høres høje brag, og festlighederne fortsætter til ud på natten, men husk at passe på din hest i aften, når det hele kulminerer omkring midnat.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her på Ridehesten.com har vi tidligere bragt et par artikler omkring hvordan du bedst muligt passer på din hest, og du kan blandt andet tænde en radio i stalden, så hestene kan lytte til blid musik. Husk dog at vælge en radiokanal der ikke sender fyrværkeri omkring midnat, da formålet så går tabt. 

Fakta
Lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Jf. lovbekendtgørelse nr. 363 af 9. april 2013, er der foretaget nogle ændringer i 2014 og 2016, som gør at brug af fyrværkeri nu kun er tilladt fra 27. december til og med 1. januar.

Lovbekendtgørelsens § 40 og 41 er især relevante for hestehold:
§ 40 Ved enhver anvendelse af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler skal der udvises forsigtighed for at minimere risikoen for skader på personer og værdier og gener for det omgivende miljø.

§ 41 Anvendelse af fyrværkeri må ikke finde sted i mindre afstand end 100 meter fra landbrugsbygning med hold af dyr, hundekenneler og andre dyrehold samt arealer med udegående dyr.

Kilde: retsinformation.dk

Fold up

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner