Pony blev ramt af tog, men er tilbage på S-niveau

08-06-2021 18:28

Annika Knudsen Lorentsen

I december var springponyen Ballybaloo ude for en ulykke, hvor han blev ramt af et tog. Herefter fjernede dyrlægerne hans højre øje, og konstaterede, at han havde fået et mindre kraniebrud. På trods af den voldsomme ulykke er den velspringende pony tilbage i sporten, og han har gået S-klasser flere gange siden ulykken

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær og Ballybaloo ved stævne hos Kongsdal Rideklub. Her ses det, at ponyen, har mistet sit højre øje. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en helt almindelig eftermiddag, tilbage i december. Her var uheldet ude for springponyen Ballybaloo, som blev ramt af et tog. 

– Han løb sammen med en anden ud af sin fold, et meget uheldigt sted, hvor de kunne løbe ind på togbanestrækningen, som løber langs vores marker. Han løb mellem de to spor, og blev skubbet på hovedet på højre side, da han vender og kigger mod toget, som kommer, og som heldigvis havde nået at bremse meget. Vi har hegn mellem vores bygninger og banen, men de to heste kom altså ud mellem det hegn og banen, og så er de fortsat op over en støjvold, som er fyldt med murbrokker, løbet ned over en grøft, før Baloo kom ud mellem skinner, hvilken den anden hest heldigvis ikke gjorde, forklarer familien Kjær, som havde ponyen i ridning med henblik på salg, og fortsætter:

– Han blev straks efter ulykken fragtet til Landbohøjskolen, hvor man fjernede hans højre øje, ligesom man konstaterede, at han havde fået et mindre kraniebrud.

Copyright Ridehesten.com
Ballybaloo efter operationen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Karoline Sloth Kjær havde inden ulykken redet S-klasser på den velspringende pony, og det var et stort chok for Karoline og resten af teamet omkring Ballybaloo, da ulykken indtraf. 

– Baloo er mega sej, og han var tilbage i ridning allerede 14 dage efter ulykken. Vi har ikke mærket nogen forskel på ham, og han har efterfølgende gået flere S-klasser med palceringer. 

Familien Kjær besluttede selv at købe ponyen, og i denne uge rejser han med Karoline og familien til Hagen, hvor de skal ride ved det store Future Champions-stævne. 

– Vi har valgt selv at købe ham, og nu går turen til Hagen, hvor Karoline og Baloo skal ride ved Future Champions-stævnet sammen, slutter Rikke Kjær, Karolines mor. 

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær og Ballybaloo ved stævne hos Kongsdal Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner