Rehoff er årets sportsnavn 2023

24-01-2024 10:03

Trine Askjær-Jørgensen

Ved Sportsgalla i Viborg blev springrytter Caroline Rehoff Pedersen i går tildelt den lokale pris Folkebladets Årets Sportsnavn 2023 for et fantastisk sportsligt 2023

Nyheden fortsætter efter annoncen

På baggrund af sine mange, flotte resultater i 2023 blev springrytter Caroline Rehoff Pedersen nomineret til Viborg Stifts Folkeblads pris "Folkebladets Årets Sportsnavn 2023".

I går aftes fandt uddelingen af prisen så sted til Sportsgalla i Tinghallen i Viborg, som var arrangeret af Viborg Byråd og Viborg Idrætsråd, og her kunne det fra scenen afsløres, at det netop blev førstegangskandidaten til prisen, Caroline Rehoff Pedersen, der på suveræn vis havde sat tidligere Viborg FF-profil Anton Gaaei, Bjerringbro FH's håndboldkvinder og triatleten Jens Emil Sloth Nielsen til vægs og dermed kunne lade sig hylde som vinderen af Folkebladets Årets Sportsnavn.

– Jeg var utrolig glad og stolt over først og fremmest at være nomineret til denne pris med tre meget værdige modkandidater, og det er selvfølgelig endnu mere fantastisk at vinde den i selskab med hele familien og mit team, fortæller Caroline Rehoff.

– Det er specielt at vinde en lokal pris og virkelig skønt at mærke, hvor meget folk går op i det, og det var et fantastisk flot arrangement, der var blevet stablet på benene. En ting er glæden over mine resultater, men at blive anerkendt og belønnet for dem på denne måde er helt magisk og med til at skabe endnu mere motivation fremadrettet, uddyber hun.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen fejrede prisen og aftenen med sin familie og sit team. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et forrygende første år som senior
22-årige Caroline Rehoff Pedersen er den femte vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn, og hun vinder den for et 2023, hvor hun har redet sit første seniorår og leveret mange, flotte præstationer. Året startede ud med en debut i World Cup, og i foråret skrev hun sig i historiebøgerne, da hun leverede den 160. fejlfrie runde nogensinde i Hamborg Springderby og blev nr. 2. Senere på året blev det til flere senior-nationsspringninger og starter ved flere World Cup-kvalifikationer samt en nominering til prisen Årets Fund 2023.

Faktisk har resultaterne i det forgangne år været så gode, at hun formåede at opnå nok til en kvalifikation til OL i Paris. Den danske plads er dog blevet tildelt Andreas Schou. Kan hun holde fast i sin udvikling, er det imidlertid slet ikke utænkeligt, at vi får Caroline at se til OL i fremtiden.

Læs Viborg Stifts Folkeblads nyhed og se, hvem der vandt priserne som årets talent, årets træner mv.

Fakta
Om prisen Folkebladets Årets Sportsnavn

Prisen gives til en atlet, et hold, en træner eller en leder fra Viborg Kommune eller med tydelig tilknytning til kommunen, som i det forgangne år har ydet en præstation, som har gjort Viborg Kommune ære. En præstation, som har sat Viborg på landkortet nationalt eller internationalt.

Prisen gives ikke nødvendigvis til verdensmestre eller udøvere på absolut eliteniveau, men kan også gives til en person, et hold eller en klub, som i det seneste år har præsteret over evne og har leveret resultater, som overstiger forventningerne. Præstationen skal dog være udfoldet på et elitært niveau.

I december kunne læsere og brugere indstille kandidater til Viborg Stifts Folkeblad. Disse indstillinger er blevet tilføjet sportsredaktionens liste, hvorefter antallet af kandidater er blevet kogt ned, så fire kandidater kæmpede om prisen. Ved at stemme på viborgfolkeblad.dk kunne læsere og brugere være med til at bestemme, hvem der skulle have overrakt diplomet, præmien og æren.

Det er resultatet af denne afstemning, som sluttede fredag den 19. januar, kombineret med en votering i en jury bestående af borgmester Ulrik Wilbek og folkebladets sportsredaktør, Danni Kristensen, som afgør, hvem der skal have prisen.

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen