Rideklub hjælper under lock-out

08-04-2013 16:13

Det gælder om at finde nogle steder, hvor man kan ”parkere” børnene i betryggende rammer under lærerkonflikten. Nordøstsjællands Rideklub (NØR) i Nygård har sat ekstra ressourcer ind

 

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Konfliktramte børn på hesteryg
Normalt kommer medlemmerne af NØR lidt ud på eftermiddagen efter skole for at se til hestene, nusse om dem og tage en ridetur. Men i denne uge kommer der mange børn allerede om morgenen. Børnene bliver kørt til rideskolen af forældrene eller af andre børns forældre, da man deles om opgaven. Hvordan hestene tager det, skal naturligvis være usagt, men de får da gået meget mere end på en almindelig torsdag formiddag.
- Vi fik ideen med at åbne rideskolen for konfliktramte børn fra for eksempel Birkerød Svømme Klub og BSV-fodbold. Første dag var tirsdag, og her kommer rigtig mange børn. Der var otte både tirsdag og onsdag. I dag er der 13 og i morgen er der 16 børn tilmeldt. Man skal tilmelde sig på nettet, forklarer Vibeke Weber, der er bestyrelsesformand i NØR.
Det koster 50 kroner for en dag på NØR for medlemmer og 125 kroner for ikke-medlemmer.

Arbejder gratis
Børnene, der kommer på NØR, er typisk mellem 7 og 11 år – og ganske rigtigt de er alle piger. Drenge er ikke til heste – i hvert fald ikke på en rideskole, hvor der også er piger. Men der går rygter om, at hvis konflikten fortsætter i næste uge, så dukker der en dreng op.
Det er Sarah Petersen, der er en erfaren underviser, som står for undervisningen. Hun kender NØR, børnene og hestene ud og ind. Sarah Petersen og fire til seks hjælpere arbejder gratis.
- Mange af dem, der kommer her, er medlemmer af NØR. Det er ikke sådan lige at blive medlem. Man skal først plage en rum tid derhjemme. Vi er nok ved at nå grænsen for, hvor mange børn vi kan have. Fredag kommer der 16 børn, og det ligger lige på grænsen. Men børnene bliver hurtigt venner, og de er ikke bange for hestene – de er superseje, fortæller Sarah Petersen.

Savner skolen
Sarah er 10 år og går i 3. klasse på Skolen ved Gurrevej. Hun har taget bedstemor Sonja Christensen med, der selv har gået til ridning engang. Sarah er ikke medlem af NØR, men hun har været til et åbent husarrangement på rideskolen.
- Der er jo lock-out. Det er noget med, at der er nogle, der ikke kan blive enige. Lærerne og børnene må ikke komme på skolen. Det er hyggeligt, at komme her og nusse om hestene, men jeg savner skolen ind imellem, siger Sarah.
Det samme gælder for Kanilla og Signe. De savner også skolen lidt -specielt veninderne. Hvis konflikten fortsætter i næste uge, er de atter klar til at tage i mod konfliktramte børn på Nordøstsjællands Rideklub i Nygård.

Kilde: Dansk Ride Forbund/Helsingør Dagblad

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald