Rider du med klaverhænder?

06-02-2014 07:56

Den korrekte håndstilling er beskrevet i utallige lærebøger og i Dansk Ride Forbunds fordringer, men er det nu også den mest optimale løsning, når det kommer til fleksibilitet?

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Det er langt fra alle ryttere, der sidder efter forskrifterne, og på et enkelt punkt stiller fysioterapeut Anne-Kathrine Tang Nielsen spørgsmålstegn ved kravene til opstilling: klaverhænder er hverken låste eller ufleksible, som er begrundelsen for kravet om at ride med ”lave hænder der holdes tæt sammen med tommelfingrene vendende opad”.

Også Hasse Hoffmann har en lidt mildere holdning til foreskrifterne vedr. korrekt håndstilling: - I de gamle rideteoribøger står der, at knoerne skal vende fremad og tommelfingeren opad, det vil jeg gerne angribe lidt. Lige så snart noget skal være fikseret, bliver det stift, så man skal mere tænke på at slappe af. Så bliver hånd, albue og skulder til en fjeder.

I februarnummeret af magasinet Ridehesten kan du blive meget klogere på håndstilling og få et mere nuanceret syn på, hvilken håndstilling, der er bedst for dig og din hest.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens februarnummer.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen