Ridning kan hjælpe slagtilfælde patienter

21-06-2017 13:02

Efter et slagtilfælde kan ridning være en effektiv måde at komme sig. Det viser resultaterne af en svensk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Stroke

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen, der for nylig blev offentliggjort i tidsskriftet Stroke, er lavet af 123 svenske mænd og kvinder i alderen 50-75 år, som var blevet ramt af et slagtilfælde fra mellem 10 måneder og optil 5 år tidligere.

Deltagerne blev randomiseret til at modtage enten rytme-og musikterapi, rideterapi eller konventionel pleje (kontrolgruppen).
Terapierne blev givet to gange om ugen i 12 uger

Forskere fandt, at blandt de deltagere, som følte, de oplevede en øget opfattelse af genopretning:
56 procent i rideterapi;
38 procent i rytmen og musikgruppen; og
17 procent i gruppen "kontrol eller sædvanlig pleje".
Opfattelsen af opsving var vedvarende ved tre måneders og seks måneders opfølgning.

Forskerne fandt, at både rytme-og musikterapi samt rideterapi kan forbedre overlevendes opfattelse af genopretning, gang, balance, grebsstyrke og kognitive evner selv år efter deres slagtilfælde.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad gør det godt for?

Rideterapi producerer et multi-sensoirisk miljø, og de tredimensionelle bevægelser fra hestens ryg skaber en sensorisk oplevelse, der ligner den normale menneskelige gang og anses for gavnlig for overlevende efter et slagtilfælde, mens patienterne der modtog rytmemusikterapi lytter til musik, mens de udførte rytmiske og kognitivt krævende bevægelser af hænder og føder til visuelle og lydindikatorer. Forskerne fandt, at rytmen og musikaktiviteten hjalp overlevende med deres balance, grebstyrke og arbejdshukommelse.

Yderligere analyser af undersøgelsesresultater og opfølgende undersøgelser, der involverer flere deltagere, er planlagt til at hjælpe med at bestemme effektivitet, timing og omkostninger.
 

/Horsetalk.co.nz

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen