Rikke var uovervindelig i dagens Grand Prix! (video)

14-12-2019 21:54

Annika Knudsen Lorentsen

De mange dygtige ryttere gjorde hvad de kunne i 150 cm Grand Prix her ved Christmas Show til aften, men det lykkedes kun én rytter at ride fejlfrit - men det gjorde Rikke Haastrup Kristensen så også to gange

Det var en meget udfordrende bane, som banebyggerteamet havde bygget i dagens 150 cm høje Grand Prix-klasse ved Christmas Show. 32 ekvipager var til start, og i blandt dem kunne bare to ekvipager ride fejlfrit. 

De to fejlfrie heste blev redet af samme rytter, Rikke Haastrup Kristensen kunne altså som eneste rytter klare den svære bane uden fejl, og så gjorde hun det ovenikøbet to gange. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen med Casira. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

Det gjorde hun nemlig både med Casira e. Casino/Espri (opdr. Aksel Rasmussen) og Balouca Z e. Baloubet du Rouet/Parco (opdr. Annette Grønbæk). 

Det betød altså at Rikke skulle vælge hvilken hest hun ville ride omspringningen på, således at det kunne afgøres hvem der vandt. Her valgte Rikke, at starte den bare 8-årige Balouca Z. Det blev en flot opvisning fra Rikke, som jo allerede vidste at sejren var i hus. Som en del af omspringningsbanens udsmykning, stod en del af de frivillige hjælpere i en cirkel på banen, og blev hyldet inden startsignalet lød til Rikke. Hør Rikke fortælle om den oplevelse hun havde her på Vilhelmsborg i videoen nedenfor.

Rikke vandt altså med Balouca Z, mens andenpladsen blev med Casira - og for det vandt hun nogle rigtig fine præmier for sin sejr i Basisbank Grand Prix, blandt andet en flot Ifor Williams hestetrailer. 

På tredjepladsen blev det tyske Simon Heineke med Chairman, han havde bare en enkelt tidsfejl, og var altså fejlfri på forhindringerne. 

På fjerdepladsen blev det den unge mand, Alexander Godsk med Cabrio e. Ukato/Mytens xx, mens det på femtepladsen blev juniorrytter Maria Barnewitz Schou med Seana 2 e. Stolzenberg/Escudo II, som havde debut på denne højde. Begge ekvipager red hurtige hovedrunder, men med ét enkelt nedslag.

Se start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen