Rolex Grand Slam vinder i Geneva

14-12-2015 14:04

Hele verdenen indenfor international springning nåede sæsonens store klimaks ved det største indendørs show i CHI Geneva. Henover weekenden blev spændingen mere og mere intens indtil søndagens Rolex Grand Prix, en af de tre afgørende konkurrencer der afgør springverdenens største pris – at vinde Rolex Grand Slam  

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat med Nino Des Buissonnets

Der var i alt samlet hele 9,500 tilskuere til den første af tre afdelinger i konkurrencen om at vinde den ultimative springtitel som Rolex Grand Slam-vinder. Showet blev afholdt i Genevas verdenskendte Palexpo Arena. Der var 16 ryttere, der var kvalificeret til finalebraget i Rolex Grand Prix, som klarede det videre til omspringning. Den sweiziske rytter Steve Guerdat red på banen som niende rytter i omspringningen og var ikke tvivl om, at han skulle ride virkelig stærkt for at konkurrere med de andre om den eftertragtede titel. Steve Guerdat viste sig at være lynhurtig og red en tid på kun 40,94 sekunder rundt på banen. Dette bragte ham i spidsen og selvom den franske rytter Simon Delestre gav den alt, hvad han kunne, kom han ind på lige netop 0,03 sekunder efter Steve Guerdat.

En hæsblæsende og spændingsfyldt finale som dog ikke kom sidste års vinder til gode, idet britiske Scott Brash måtte se sig slået ud af konkurrencen, da han allerede i første runde rev en bom ned. Imens kan vinderen Steve Guerdat se frem til at kæmpe for den eftertragtede titel og blive historisk anerkendt, hvis han formår at få titlen som Rolex Grand Slam-vinder.

Resultatet for Rolex Grand Prix så således ud:   

  1. Steve Guerdat (Sweiz), med Nino Des Buissonnets, 40.94 secs
  2. Simon Delestre (Frankrig), med Qlassic Bois Margot, 40.97 secs
  3. Eric Lamaze (Canada), med Fine Lady 5, 41.45 secs
  4. Kent Farrington (USA), med Voyeur, 41.47 secs
  5. Emanuele Gaudiano (Italien), med Admara, 42.01 secs

/Pressemeddelelse.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen