Så er det tid til 3* Grand Prix!

02-09-2018 08:30

Senere i dag går den største klasse hos Absolute Horses under deres 3* stævne. Der er naturligvis tale om Absolute Horsetrucks Diamond Grand Prix i 150 cm

Copyright Ridehesten.com
Camilla Fliedner Ernst og Lord Holstein er til start i dagens 3* 150 cm Grand Prix
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den store Grand Prix hos Absolute Horses i Sommersted i Sønderjylland er sat til at starte kl. 14.05 og er spækket med kendte navne - ud over at de bedste danskere er til start, så er udenlandske ryttere som Jörg Naeve, Rolf-Göran Bengtsson, Geir Gulliksen, Robert Vos, Shane Carey, Nisse Lüneberg, Cameron Hanley og mange flere til start.

Men danskerne står alligevel for 15 starter ud af det i alt 53 store felt, og det er deres bedste heste, de er til start på. Fx er Søren Pedersen til start på sin tophest Tailormade Chaloubet e. Chacco-Blue/Baloubet du Rouet, Linnea Ericsson-Carey på Contenance e. Cornet Obolensky/Darco og Thomas Sandgaard på Amarone - bare at nævne nogle få.

Gode danske avlerpræstationer
I en klasse som denne er det også værd at nævne de danske avlerpræstationer. I klassen er hele 5 af de startende heste danskavlede.

Helt i top ligger familien Holstein, da de står som avlere af hele to heste i klassen. Det er Holstens Matina e. Party Dance/Charmeur, der i dagens Grand Prix bliver fremvist af svenske Karin Martinsen. De er også avlere af Lord Holstein e. Lord Z/Lanciano, der med sin danske rytter Camilla Fliedner Ernst allerede har fået mange gode resultater.

Det er almindeligt kendt, at det er svært at avle gode heste. Når man som rytter så lykkes at nå topniveau på sin egen avl, så er det noget ganske særligt. Det står danske Lars N. Pedersen for i dag, da han på sin hjemmeavlede Grafitti P e. Bøgegården’s Graf’ Stakkato/Cassini II også står til start.

De sidste to danskavlede heste i klassen er begge redet af danske ryttere, og de har begge stået for et utal af placeringer og sejre. Rikke Haastrup Kristensen er til start på Casira e. Casino/Espri, der er avlet af Aksel Rasmussen. Stine Cassøe Jakobsen rider på Conchillo e. Churcill/Concorde, der er avlet af Ane Stolze.

Startlisten for dagens CSI3* Grand Prix kan ses her. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen