Så er DM i springning igang

05-08-2021 18:20

Marie Helene Rigård Rohleder

Der var fart over de bedste U21-ryttere, som netop har redet 1. kvalifikation ved DM i springning hos Absolute Horses. Kun fire ryttere kom fejlfrit gennem banen, hvor Christine Thirup Christensen var bedst

Copyright Ridehesten.com
Christine Thirup Christensen styrede Vedric sikkert gennem banen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Første kvalifikationen til Orifarm Agria DRF-mesterskaberne for U21 ved det det store mesterskabsstævne hos Absolute Horses på Tågerup blev en spændende omgang med kun fire fejlfrie af de 18 startende ekvipager. Tre måtte udgå.

De seneste to års vinder af mesterskabet Christine Thirup Christensen lagde sig sikkert i spidsen på Vedric med en tid på 72,09.

–Jeg vil da give det en chance, sagde hun på spørgsmålet, om det skal blive til hattrick i DM for U21. Hun syntes banen var meget passende til et mesterskab. 

Copyright Ridehesten.com
Dommer Charlotte Petersen (t.v.) og Birgitte Schou fra Absolute Horses overrakte præmie til Christine Thirup Christensen. I baggrunden er det Phillippa Wildfang Linde. Foto: Privat

Tæt på hende kom Maria Barnewitz Schou på Seana, der red fejlfrit i 72,77. Det er hendes første U21, og hun sluttede sin U18-karriere som ”den evige toer”, som hun selv udtrykte det.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Nu ligger jeg to igen, men der er ikke lang afstand mellem os, så jeg satser da på at bryde det, sagde hun.

På tredjepladsen kom Phillippa Wildfang Linde på Choppine du Bidou uden fejl i 74,70. Hun kunne glæde sig over, at hun havde to heste med, for på den anden, Casmann, blev hun diskvalificeret. Den lavede et stop så voldsomt, at hovedtøjet røg ud over ørerne, og da det var på plads, stoppede den på næste forhindring.

De to sidste fejlfrie var Kamilla Ladefoged på Goldeneye i 80,58 og Caroline Rehoff Pedersen på Chaccieny i 81,74.

Men intet er afgjort for lørdag rides endnu en kvalifikation fulgt af finalen. Alle tre runder er på højden 145 cm.

Se resultatet her. 

Ridehesten er tilstede med fotograf og skribent både fredag, lørdag og søndag hos Absolute Horses. Billederne kan ses og købes på hjemmesiden i næste uge

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen