Så er Nintendo solgt

06-11-2013 17:05

Britt Carlsen

Nu er det endeligt bekræftet at familien Kasprzaks Negro-søn Nintendo er solgt til udlandet, men heldigvis til en dansk rytter Charlotte Jorst

Berider Thomas Sigtenbjerggaard har på det nærmest gjort international kometkarriere i år, da han sammen med Negro-sønnen Nintendo Grand Prix debuterede i foråret og hurtigt red sig ind på det danske bruttohold forud for EM i Herning. Flere internationale topplaceringer og en femteplads ved DM på Broholm i sommer, gjorde paret til en EM kandidat. De blev udtaget som reserve til EM og var forrytter i Grand Prix-klassen.
Familien Kasprzak købte hingsten som ung, med forventning om, at han kunne blive Anna Kasprzaks kommende Grand Prix hest. Hingsten viste fra en tidlig alder stort talent for samling, og det er da fortsat i de mest samlede øvelser som piaffe og passage samt ikke mindst overgangene mellem, at hingsten scorer høje points. Anna og Nintendo har dog aldrig rigtig "klikket" sammen, og i perioder har Nintendo været redet hos Helgstrand Dressage. Det blev derfor besluttet at sætte Nintendo på salgslisten, og herefter er det Thomas Sigtenbjerggaard, der har redet hingsten op i Grand Prix.

Både Hanni Toosbuy Kasprzak og Andreas Helgstrand er tilfredse med, at den åbenlyst talentfulde hingst er kommet på danske hænder:- Det er en god holdhest, så derfor er et godt, at han er endt hos Charlotte Jorst, og vi skal hjælpe hende godt igang med hingsten, bekræfter Andreas Helgstrand.

Han traf Charlotte Jorst, der er bosat i USA, ved UVM i Verden, hvor Charlotte var til start med sin talentfulde hingst Vitalis, som hun red ind i finalen. - Charlotte kom her forbi i starten af september, og prøvede Nintendo og flere andre heste, fortæller Andreas. Under JBK-stævnet i Odense, hvor Thomas skulle have startet Nintendo i World Cup klassen, var handelsundersøgelsen af hingsten i fuld gang, men alt er nu vel afsluttet og der er booket fly til USA, hvor Nintendo skal i karantæne til den 15. december.

Jublende glad køber
Charlotte og Andreas har været i telefonisk kontakt forud for UVM i Verden, hvor de så mødtes til en middag. Charlotte har længe været på udkig efter en Grand Prix-hest, for hun har ambitioner om at ride internationale konkurrencer og drømmen om en OL-deltagelse er også meget nærværende hos rytteren, der blev portrætteret i magasinet Ridehestens juni nummer 2005.
- Jeg valgte at tage til Andreas fordi virker helt reel og det betyder også noget for mig, at han 
lever af at sælge heste. Det giver en professionalisme omkring forløbet, og det er sværere at være uærlig, hvis man har et rygte at beskytte og det er ens erhverv, indleder Charlotte Jorst, der er blevet lidt forsigtig i hestehandler, hun fortsætter: - Det er meget nemt at blive snydt, og derfor var det rart at føle sig i professionelle omgivelser. Det var dejligt, at det var et så stort et udvalg af Grand Prix heste hos Andreas, for jeg prøvede 5-6 heste, og de var alle gode og velredne. Der var en rigtig god stemning, og jeg vil virkelig anbefale andre at handle med Andreas, understreger Charlotte Jorst, der har skabt midler til at leve sine drømme og ambitioner ud via salget af hende og hendes mands internationale virksomheden "Skagen ure" som de selv har stiftet og drevet fremt til en meget betydelig, international anerkendt virksomhed.

Mål for fremtiden
Jeg vil prøve at komme på et landshold til WEG i Normandiet til næste år, siger Charlotte, der både har dansk og amerikansk statsborgerskab. - Jeg ved jeg har travlt, for Nintendo skal i karantæne til den 15. december, og hele januar skal familien på en rundrejse i Australien, fortæller Charlotte, der dog er fortrøstningsfuld, for hun klikkede virkelig godt med Nintendo, så hun er fuld af forhåbninger. Andreas Helgstrand fortæller, at fra hans side skal der ikke mangle opbakning til, at Charlotte når sit mål, og det er også planlagt at Thomas Sigtenbjerggaard skal en tur til Reno i USA for at hjælpe Charlotte godt igang med samarbejdet med hingsten.

- Når jeg ikke at komme til WEG, kan det næste mål være World Cup finalen i Las Vegas og OL i Rio i 2016, slutter Charlotte Jorst, som planlægger at komme til Danmark til næste sommer for at træne hos Andreas Helgstrand med Nintendo og flere af hendes yngre heste.

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing