Så vådt, men SÅ GODT!

30-05-2015 20:57

Sanne Kolind

I weekenden er der fuld gang i alle banerne hos Brande Rideklub, hvor der afholdes C-stævne i både spring og dressur – for både hest og pony.
Regnen har ikke gjort det nemt, men rosen vælter ned over klubben

Regnede væltede ned over Brande hele fredag og gjorde banerne meget våde. Med nattens vand oveni blev især dressurbanerne omdannet til soppebassiner, men til rytternes held og glæde, så var banerne ikke blevet glatte, bare MEGET våde.
Hvide sokker, underlag og nyvaskede haler var godt beskidte inden hestene red på banen, og nogle små byger kom der også af og til. Men humøret på pladsen – både blandt ryttere og tilskuere, men også officials og hjælpere fra rideklubben holdt humøret højt og det smittede af!
Der var masser af ros til stævnearrangørene blandt de fremmødte tilskuere og rytterne, der nød at ride i de flotte kulisser.

Hestene lagde ud lørdag morgen med både LA1 og LA4.
I LA2 blev vinderen Henriette Heiberg Iversen på Liberty som red til hele 77,241% med hele 4% til nr. 2 som blev Malene Rønhoff Gejl og Hesselbjergs Dream Boy. De red til 73,276%.
Nr. 3 i klassen blev Anni Fihl Agger på 3B’s Enya som fik 71,207%.

Claire L. Klæbel Blomsterberg og Canberra vandt LA4’en med 73,382%. Nicole Hoffmann blev nr. 2 på Lykkehøjs Billie Jean. De red til 70%. Nr. 3 i denne klasse blev Charlotte Man Poulsen og Møllegårdens Donna Savina med 68,676%.

På springbanen havde hestene og rytterne også lidt svært ved at finde balance og rytme på det våde græs. Det gjorde at der i klasserne var langt mellem de fejlfrie ryttere, og i dagens LB2** blev kun to af de 16 startere fejlfrie. Det var norske Lone Marie Øglend der stod for begge fejlfrie runder. Nr. 3 i klassen blev Camilla Lærke Stubberup på Emilio der fik 1 tidsfejl i hovedrunden.
I MB1* for hestene blev det også kun til en enkelt fejlfri rytter. Det blev Rikke Klinkby på Rådbjerg’s Pacord. Med lidt hurtigere tid, men med en enkelt bom, kom Julie Gindler på Nice Fellow, tæt forfulgt af Kim Christer Andersen på Hope, der også fik en enkelt bom.

Da hestene var færdige indtog ponyerne alle banerne. I LB3 var det den chamerende Mini Cooper 5 og Helena Katrine Ejlersen der vandt overlegent med hele 76,129%. Mathilde Arvad Overgaard og Jestis Aristoteles blev nr. 2 med 71,935%.
På den anden dressurbane gik der i mens LA1, hvor Sophia Øster Kristensen og Andor BKO vandt denne klasse med 71,034%. Nr. 2 blev Kristian Würtz Andersen på Golden Boy 162 med 67,414% og nr. 3 blev Cecilie Kabell og Bacanti med 66,552%.

På springbanen blev der redet meget fornuftigt. Selvom vandet efterhånden var sunket i jorden, var det stadig lidt glat.
I LA1* for 1’er ponyerne var kun 2 fejlfrie i hovedrunden, og eneste fejlfrie i 2. fase, og dermed vinder af klassen, blev Alexander B. Colmarn og Wetserhuis Sunny Boy. Med 8 fejl i 2. fase og ind på 2. pladsen kom Kirstine Viby Bach og Skovly’s Felix.

I løbet af dagen har der været udstyrskontrol ved dressurbanerne, hvor en TD’er fra rideforbundet fortog stikprøver, hvor udstyret blev kontrolleret på ponyerne – bl.a. bid, næsebånd, sporer og mærker efter pisk blev undersøgt, som et led i en store undersøgelse – som du kan læse mere om her.
Der var ros til ponyrytterne, da der ikke blev fundet nogle tilfælde hvor der noget i vejen.

 

Flere resultater kan ses her:

Ridehesten havde fotograf til stede under lørdagens klasser. Billeder kan ses her på siden i starten af næste uge

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen