Schou 3’er og klar til Super Grand Prix

16-09-2023 19:23

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou har i dag redet Longines Global Champions Tour Grand Prix i Rom, hvor han red sig til tredjepladsen og sikrede sig en kvalifikation til Super Grand Prix, som afholdes ved Prague Playoffs til november 

Copyright Ridehesten.com
Champagne-fest blandt de fire ryttere der endte i top-3 i dag. Foto: LGCT
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rom i Italien er i denne weekend værter for Longines Global Champions Tour, og i går lykkedes det danske Andreas Schou at hjælpe sit hold til en podieplacering i Global Champions League. 

I dag stod den på den individuelle Longines Global Champions Tour Grand Prix of Roma, og her var Andreas igen til start med den velspringende I Know e. Arezzo VDL/ Hors La Loi. En hest som Andreas og teamet hos Absolute Horses ejer i samarbejde med Bækgaarden Youngster. 

På startlisten var 40 ekvipager, og Andreas red på banen som nr. 23 og leverede en flot fejlfri runde på den krævende 160 cm høje bane. Dermed havde han sikret sig en plads i den afgørende omspringning, hvor der i alt var 11 ryttere der sikrede sig en plads. Her leverede han den tredjehurtigste fejlfrie tid og dermed tog han tredjepladsen i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med I Know. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Den delte han med svenske Peder Fredricson, og de sikrede sig med dagens præstation begge plads til den prestigefyldte Super Grand Prix som afholdes ved Prague Playoffs til november. Super Grand Prix er åben for vinderen af hver Grand Prix ved årets Global Champions Tour-stævner, men da de to der tog dagens to bedste placeringer, allerede har kvalificeret sig, tilfalder dagens plads i dette tilfælde tredjepladsen, som i dag altså var delt mellem to ryttere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er jeg bestemt meget begejstret for, men det første store smil er, fordi min hest var så fantastisk i dag, han er virkelig steppet op på dette niveau, og så oven i købet at sikre billetten er helt sikkert meget spændende, fortalte Andreas i et interview efter dagens topresultat og om at sikre en plads til Super Grand Prix. 

Sejren i dagens Grand Prix tog svenske Henrik von Eckermann, mens andenpladsen gik til tyske David Will. 

Inden dagens Grand Prix var Andreas desuden placeret som nr. 10 i den samlede Longines Global Champions Tour-stilling, og med dagens resultat er han rykket op på en utrolig flot ottendeplads. Der er ekstra pengepræmier til de 18 bedste på denne rangliste når sæsonen afsluttes. 

I videoerne nedenfor kan I se Andreas Schous runder fra i dag. 

Start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner