Schou: Darc giver mig ro i maven

24-08-2023 09:03

Annika Knudsen Lorentsen

Den erfarne mesterskabsrytter, Andreas Schou, glæder sig til at ride som en del af det danske hold ved EM i Milano, og han fortæller, at selvom han har redet mange gode heste gennem tiden, så er hesten Darc de Lux noget helt særligt

Copyright Ridehesten.com

Det bliver spændende at følge det danske landshold, som i næste uge kommer til start ved EM i Milano. Det er et stærkt og godt ridende, men også overvejende ungt hold, som landstræner Bo K. Møller har udtaget til at repræsentere Danmark.

Holdet består af tre mesterskabsdebutanter på seniorniveau, 29-årige Rikke Belinda Barker, 29-årige Mathias Nørheden Johansen og 31-årige Kasper H. Hansen, mens 55-årige Lars N. Pedersen har redet et EM for senior.

Det bliver 36-årige Andreas Schou, der kommer til Milano, som den mest erfarne danske mesterskabsrytter. Bag sig har han ét OL, to VM, én World Cup-finale og syv europamesterskaber på seniorniveau. Selvom Andreas har meget erfaring, og har haft mange gode heste gennem tiden, så er den 12-årige hingst Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus), som er hesten han medbringer til Milano, noget ganske særligt. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved VM i Herning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Vi købte Darc direkte fra avlerne, da han var 5 år, og vi brugte lang tid på at bygge ham stille og roligt op. Da han blev 10 år, var han klar til det meste, og han er blevet bedre og bedre for hvert år. Han er blevet stærkere i kroppen, og mere erfaren, fortæller Andreas og fortsætter: 

– Jeg har en fantastisk ro i maven, når jeg rider på Darc. Der er ikke rigtig noget, som de kan stille op foran mig, som kan gøre mig nervøs som rytter, når jeg sidder på ham. Der er ikke mange heste, der kan give en rytter den ro, som jeg har med ham. Selvom jeg har haft rigtig mange gode heste, så har jeg ikke haft en hest, som giver mig så meget selvtillid, som Darc gør. 

Fakta
Om Andreas Schou
  • 36 år
  • Driver Absolute Horses med sin bror Christian Schou
  • Deltog ved OL i Tokyo i 2021
  • Deltog ved VM i Herning i 2022 og ved VM i Caen i 2014
  • Han har redet syv gange ved EM for senior. Første gang var i 2009, og han skal dermed ride sit ottende EM i træk i Milano
  • Blev nr. 5 ved World Cup-finalen 2023
  • Har repræsenteret Danmark ved et utal af nationspringninger
  • Er en del af Global Champions League-holdet Istanbul Warriors i 2023
Fold up

Mesterskaber er noget særligt
Selvom Andreas har redet mange mesterskaber for Danmark, så er hvert eneste mesterskab noget særligt, og han glæder sig til at ride i Milano som en del af netop det hold, der er udtaget i år. 

– Det er alle atleters drøm at få muligheden for at repræsentere sit land ved et stort mesterskab, og jeg synes, at det er fantastisk at tage afsted som et hold. Jeg tror, at vi alle tager afsted med en god mavefornemmelse om, at vi virkelig kan gøre en forskel og levere et godt resultat. Det vil vi alle gøre vores for, og det giver os meget motivation, at vi er afsted som et hold. Vi er et hold, der har det godt sammen og vi kan støtte hinanden rigtig meget, og så må det bære så langt som det kan, når vi kommer til Milano, fortæller Andreas og fortsætter: 

– Vi er et hold, hvor størstedelen skal ud at ride deres første seniormesterskab. Vi har en rytter, der ikke har haft mulighed for at ride på 5-stjernet niveau endnu og en hest, der blot er 9 år. Så selvom alle har meget erfaring, så er det et forholdsvist uerfarent hold i mesterskabssammenhænge. Vi skal huske på, at uanset hvordan det går, så har vi et hold, der har masser af potentiale til fremtiden, og det vidner det også om, når man kigger på hele den danske trup, hvor rigtig mange unge ryttere er på vej op som kandidater til at ride mesterskaber for Danmark.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved VM i Herning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

En god forberedelse
Andreas har selv haft en rigtig god forberedelse til årets EM, hvor han igennem udendørssæsonen har leveret det ene gode resultat efter det andet på 5-stjernet niveau. Det har han med flere heste, herunder Darc de Lux, som han har opnået placering i flere 160 cm Grand Prix-klasser med i år. Senest i Valkenswaard, hvor ekvipagen deltog i Longines Global Champions Tour, som deres sidste stævne inden Milano. 

– Darc har sprunget en masse store stævner igennem hele sæsonen inden han fik lidt ro henover sommeren. For et par uger siden kom han med til stævne igen, hvor han gik et par små klasser i Pinneberg, før han igen fik lov at gå de højeste klasser i sidste weekend i Valkenswaard. Det var egentligt meningen, at han skulle have gået i London ugen før, men jeg ændrede mening fordi Valkenswaard var på græs, ligesom det bliver i Milano, og så var der også lidt mindre rejsetid for ham, forklarer Andreas og fortsætter: 

– Han var meget velspringende i weekenden, så det var en god optakt. Det var lidt den samme forberedelse, jeg havde inden World Cup-finalen, og det virkede i hvert fald rigtig godt der, så jeg håber, at det også har været den rigtige forberedelse for os frem mod Milano.

Læs mere om landstræner Bo K. Møller og landsholdet tanker frem mod EM i Milano her.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev