Sejr til værtsnationen i Rotterdam

23-06-2023 21:16

CHIO Rotterdam: Jublen ville ingen ende tage, da de hollandske springryttere her til aften formåede at vinde Nations Cup på hjemmebane i Rotterdam. Desværre blev det til en del fejl for det danske hold, som dog også leverede nogle gode runder

Der var spænding til det sidste her til aften, hvor det i sidste ende lykkedes Holland at sejre i Longines FEI Nations Cup The Netherlands i Rotterdam. Det var en udfordrende 160 cm bane som mødte de otte hold og det blev derfor også til en del fejl rundt omkring på banen for mange af rytterne. Efter første runde lå Irland i spidsen med fire fejl, mens Holland var lige i hælene med fem fejl og presset på rytterne fra værtsnationen var ikke til at tage fejl af. Klassens aller sidste rytter var irske Daniel Coyle og da en bom faldt midt på banen, stod det klart at det blev til holland sejr og så brød jublen ellers ud blandt publikum.

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Bo K. Møller er i disse dage i franske Deauville med de andre danske ryttere og Søren Møller Rohde er derfor både holdleder og rytter i Rotterdam. Derfor var det også ham som bar Dannebrog, da det danske hold blev præsenteret.

Også et dansk springlandshold var til start i Nations Cup'en og her fik fire ryttere værdifuld erfaring i Nations Cup-sammenhæng på aller højeste niveau.

Danmark var inviteret til at deltage og det danske hold bestod af Kasper H. HansenZero K e. Kannan/Robin, Emil HallundbækChalisco e. Chacco-Blue/Quidam de Revel, Caroline Rehoff PedersenChaccieny e. Chacco-blue/Caretano Z og Søren Møller Rohde på Grace Ask e. Darco Derevel/Contender.

9-årige Zero K sprang overbevisende under Kasper i begge runder, hvor det sidste held ikke helt var på deres side, da det blev til et nedslag i begge runder. Emil og Chalisco fandt ikke helt rytmen i første runde, men kom stærkt tilbage i anden runde, hvor der blot faldt en bom på et af de sidste spring. Det var en stor opgave for Caroline og velspringende Chaccieny i dag, hvor der faldt lidt bomme i begge runder og det samme gjaldt for Søren og Grace Ask, som sluttede bedre af i anden runde med en bom og nogle tidsfejl.

Samlet sluttede det danske hold på en syvende plads ud af otte hold. 

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen