Severo: Dressur bør være som dans

09-09-2017 15:07

Når hesten har kapacitet til at kunne bruge sin krop uden at miste balance på noget tidspunkt, så bliver dressur til dans, lyder det fra Severo Jurado Lopez 

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Fiontini her ved UVM i Ermelo
Nyheden fortsætter efter annoncen

Severo Jurado Lopez har skrevet sig ind i de hippologiske historiebøger med den tredobbelte VM-sejr på DV-hoppen Fiontini. Når han taler om den imponerende, brune hoppe lyser hans ansigt op, smilet bliver stort og smittende, og det samme er den begejstring han viser.

Med sine fire UVM-medaljer på sit cv i en alder af 28 år, har Severo bevist, at han kan udvikle ungheste på helt rette vis, og vel at mærke på den måde, så de bibeholder deres gangartspotentiale, gålyst og holdbarhed.

-  Nogle siger jeg er god til at ride ungheste, andre roser mig for at ride Grand Prix-heste, men for mig er det vigtigt at vise: jeg er god til heste – alle heste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Balance er kodeordet
- Om man træner en 3-års hest eller en Grand Prix-hest, så er træningen grundlæggende den samme, med forbehold for hestens kropsstyrke, selvsikkerhed/mentale overskud. For det man søger efter er, at hesten arbejder i balance, at den reagerer hurtigt og korrekt på dine hjælpere. Men der er naturligvis forskelle i de krav og forventninger jeg har til hesten, når den er 3 år eller 9 år.

Balance er helt afgørende, understreger Severo: - Når hesten har fundet sin egenbalance, så har vi ingen problemer. Når den arbejder i balance, lægger den sig ikke i hånden eller går bag schenklerne, den er ligeudrettet og arbejder taktfast. Naturligvis skal hestene have tid til at finde deres balance, på det niveau de arbejder på. En 6-års skal finde balance i slangegange, en Gran Prix-hest i overgangene til og fra piaffe.

-   Som rytter skal man huske, at dressur skal være som dans med en koreografi, som får os til at bevæge os fra den ene position til den næste – fra den ene øvelse til den anden. Og det er de overgange i dansen, hvor du bevæger dig fra en position til den næste uden at snuble, som kan sammenlignes med overgangene mellem øvelserne i dressur, fortæller Severo

Læs meget mere om Severo og Fiontini i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen