Severo Jurado Lopez lægger ud på andendagen

25-07-2021 09:51

I dag afvikles anden halvdel af Grand Prixen ved OL i Tokyo, og her er Danmark repræsenteret af Carina Cassøe Krüth, der rider kl. 11:12, mens den i Danmark bosiddende spanier Severo Jurado Lopez er første rytter på banen

Copyright Ridehesten.com
Berider Carina Cassøe Krüth rider sit første OL, og det gør hun sammen med Ingrid og Poul Thøgersens DV-hoppe Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grand Prixen ved OL i Tokyo har både betydning for, hvilke hold går videre til Grand Prix Special, og hvilke individuelle ekvipager går videre til Grand Prix Kür. I går afvikledes første halvdel af klassen, og i dag afvikles anden halvdel. Danskerne Nanna S. Merrald og Cathrine Dufour leverede i går flotte præstationer - Dufour dagens anden bedste og Merrald niendebedste. 

I dag er Danmark repræsenteret af Carina Cassøe Krüth, der rider kl. 11:12, mens spanske Severo Jurado Lopez, der bor i Danmark, er første rytter på banen. Du kan se klassen live kl. 10.00 - 15.15 på DR eller på telefon/iPad mv. DR's live via streaming. Journalist Birgitte Borch og berider Bjarne Nielsen er kommentatorer.

Startfeltet i Granden Prixen er inddelt i seks grupper, hvoraf de tre red i går, og de sidste tre rider i dag. De 18 ekvipager, der skal ride om de individuelle medaljer i Grand Prix Kür, er nr. 1 og 2 i hver af de seks grupper samt de seks bedste blandt de øvrige.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derfor er den danske ambition i dag, at Carina Cassøe Krüth kan placere sig i sin gruppens Top 2, så hun kvalificerer sig direkte til finalen. Nanna S. Merrald blev i går nr. 3 i sin gruppe, så hun skal samlet set være blandt de bedste seks, der ikke er gået med i deres gruppes Top 2. I går blev Nannas resultat på 73,168% overgået af to andre ryttere, Hans Peter Minderhoud og Carl Hester, som heller ikke nåede ind i deres gruppes Top 2. Det betyder, at kun tre ryttere uden for deres gruppes Top 2 må score højere end Nanna, hvis hun skal opnå adgang til Kür-finalen.

Start- og resultatliste til Grand Prixen.

De otte bedstplacerede hold i Grand Prixen går videre til den endelig holdkonkurrence i Grand Prix Special.

Foreløbigt holdresultat fra Grand Prixen.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez rider Negro-sønnen Fendi T, der tilhører danske Anne van Olst, som selv er i Tokyo for bl.a. at træne sin engelske rytter Charlotte Fry og hingsten Everdale. Anne van Olst var med til at vinde dansk holdbronze ved OL 2008 i Hong Kong. Severo Jurado Lopez opnåede en fornem 5. plads ved OL 2016 i Rio de Janeiro. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner