Sidste ET-weekend

07-11-2014 13:05

Britt Carlsen

Så er årets Egnethedstester i Dansk Varmblod ved at være til ende - i denne weekend indbydes der til dressur i Hjallerup og springning på Stutteri Ask og begge steder med spændende ekvipager til start

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af 4-års championatet ved JBK-stævnet i Odense i oktober, Fiontina og Serveo López kommer til start ved Egnethedstesten i Hjallerup lørdag.

Dansk Varmblods Egnethedstester fungere dels som en selvstændig konkurrence og "egnetheds test" af forbundets 4-årige spring- og dressurheste, men samtidig giver egnethedstesterne også de bedste adgang til en finale "Unghestechampionatet" som afvikles hvert år i marts i forbindelse med Dansk Varmblods store hingstekåring og hingsteshow i MCH Messecenter Herning. Fra hver plads og hver disciplin udtages der en hest til Unghestechampionatet for hver påbegyndt 15 startende. I Unghestechampionatet deltager 35 dressurheste og 25 springheste, og der suppleres med de heste, som på landsplan har opnået den højeste pointssum.
I Unghestechampionatet skal hestene rides af en testrytter, og her har Dansk Varmblod gjort noget af et scoop: Charlotte Dujardin har takket ja til at fungere som testrytter hjulpet fra jorden af hendes træner Carl Hester og i springning fik Lars Bak Andersen stor ros for sin test af springhestene sidste år og ham kan vi så heldigivs nyde igen i år.

Dressur i Hjallerup
Lørdag den 8. november er det Hjallerup Rideklub i Nordjylland, som danner rammen om den sidste egnethedstest i dressur dette år. Der er de gennemgående dommere Birthe Lyder Nielsen og Bjarne Nielsen, som skal bedømme de knap 40 tilmeldte heste. Bedømmelserne starter kl. 9.30.
Der er mange rigtig interessante heste til start bl.a. guldmedaljehoppen Fiontina e. Fassbinder, der er helsøster til vinderen af Egnethedstesten i region 2 sidste weekend - hoppen er opdrættet af Henrik Hansen. 

Springning på Stutteri Ask
Årets række af egnethedstester slutter på Fyn søndag den 9. november - hos Stutteri Ask, der er vært for en afprøvning i springning og samme sted er det også muligt at få sin hoppe ekstriørkåret. Egnethedstesten begynder kl. 8 og det er de gennemgående dommere Poul Graugaard og Johnny Hansen, som har ansvaret for bedømmelsen. Også på Stutteri Ask kan man forvente at få rigtig god springning at se. Her bliver fx den tidligere præmiehingst i Dansk Varmblod Cellestin Sekt e. Chellys Z fra Bo Christensen fremstillet udenfor konkurrence. Det skyldes, at man i Dansk Varmblod har mulighed for, at lade hingste deltage i Egnethedstesten for derfra at få adgang til Unghestechampionatet, hvor afprøvningen der, kan være medvirkende til at hingsten opfylder kravene til bestået afprøvning og derefter kan kåres i forbundet.  

Kataloger og informationer om egnethedstesterne kan man se her og så kan man følge resultaterne live på DRF-live

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner