Sidste rytter satte de andre til dørs i 140 cm (video)

26-05-2019 10:57

Annika Knudsen Lorentsen

Det var lige ved og næsten for danske Tina Lund i den 1* Grand Prix, men hun måtte se sig slået af både finske Jenny Heinekamp og den lynhurtige Ellen Whitaker fra Storbritannien

Copyright Ridehesten.com
Ellen Whitaker på Lavarno.

Det var en svær bane, som rytterne skulle gennemføre fejlfrit i dagens 1* 140 cm Grand Prix ved Equitour Aalborg, hvis de da ville være med i kampen om sejren. 

12 ryttere, heriblandt to danskere, klarede hovedrunden fejlfrit og kunne dermed holde sig klar til omspringningen. Det var første rytter ud i omspringningen, som længe lå til at vinde. Nemlig norske Marit Haarr Skollerud på Eluna CI Z, ekvipagen red en lynhurtig og fejlfri runde og dermed lagde de pres på de øvrige deltagere. 

De næste otte ryttere i omspringningen præsterede ikke at slå Marit, heriblandt danske Kristian Skovrider, som ellers gjorde et ihærdigt forsøg med Special de Gamet. Desværre for ekvipagen faldt der to bomme rundt på banen. 

Tredjesidste rytter i omspringningen var finske Jenny Heinekamp på Agossi 5, hun red hurtigt og fejlfrit rundt på banen og med en tid på 38.36 sekunder, kunne hun foreløbigt lægge sig i spidsen af klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund på Cloi.

Næste rytter, danske Tina Lund, red flot rundt i omspringningen med hoppen Cloi, og på den sidste linje gav Tina den hele armen for at slå Jennys tid. Tina var lige ved og næsten, men en tid på 38.42 sekunder var ikke helt nok, blot seks hundreddele af et sekund langsommere, måtte Tina tage til takke med en foreløbig andenplads. Se Tinas omspringningsridt i videoen nedenfor. 

Sidste rytter tog sejren

Selvom både Jenny og Tina havde leveret nogle utroligt hurtige ridt, så var der ingen af dem der kunne ride så stærkt som klassen sidste rytter, Ellen Whitaker fra Storbritannien. Med den hurtige hoppe Lavarno, red hun banen rundt i højt tempo og med skarpe vendinger. Ekvipagen sluttede med nul fejl i en tid på 37.72 sekunder, og dermed var sejren sikret. Se ekvipagens ridt nederst i nyheden.

Altså blev det Ellen Whitaker der vandt, foran finske Jenny Heinekamp på andenpladsen og Tina Lund på tredjepladsen.

Se resultatlisten her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen