Solid dansk succes i Hagen

20-04-2023 16:19

Horses and Dreams Hagen: Her til eftermiddag blev det til stor dansk succes i CDI4* Grand Prix, hvor DV-vallakken Fendi vandt foran Nanna Skodborg Merrald, Patrik Kittel og Andreas Helgstrand

22 ekvipager var til start i dagens Grand Prix, hvor de 15 bedste er kvalificeret til lørdagens Grand Prix Special. Flere spændende navne havde meldt til, heriblandt både danske ryttere og danskopdrættede heste. 

Dagens overbevisende vinder blev delvis dansk, da tyske Sönke Rothenberger på DV-vallakken Fendi e. Franklin/ Diamond (opdr. Danish Derby Horse Shows Aps) opnåede 77,15%, som førte til deres første internationale sejr.  

Sidste år var Sönke og Fendi også til start i Hagen, dog i Lousidor Preis, som er en tysk turnering for unge dressurheste mellem 8 og 10 år, der har til formål at introducere yngre dressurheste til det sværeste niveau. I dagens CDI4* var DV-vallakken noget mere udfordret, trods karakterne måske viser det modsatte. Kvaliteten af hesten er ikke til at tage fejl af, og der er ingen tvivl om, at Fendi har potentiale til at blive en af verdens bedste heste, men i dag var skridtturen noget spændt og efterfulgt af en lille fejl i piaffen, som dommerne dog ikke bed mærke i.

Nanna Skodborg Merrald har det seneste år redet på en bølge af succes, og den stime ser ud til at fortsætte. I Hagen har hun tre heste til start og den første på banen var avlshingsten Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro. Ekvipagen havde en god tur uden øvelsesfejl, hvor den sorte hingst dog havde lidt problemer med at stå stille i samtlige parader, og det kostede lidt points i sidste ende. I begge travtraverser blev ekvipagen honoreret med velfortjente 9-taller af dommerne, og det samme var gældende i de flotte galoppiruetter. Som sidste ekvipage i klassen red de sig direkte ind på andenpladsen med 75,84%.

Den første danske ekvipage i klassen var Andreas Helgstrand med guldmedaljehoppen Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer). Den smukke, sorte hoppe så veltilpas ud under Andreas og gik konstant med ørene fremme, som om hun virkelig var klar på opgaven. Ej heller hos dem var der fejl i nogle øvelserne, og hos dem lå topkaraktererne også i både travtraverser og  galoppiruetter. Samlet blev det til 74,30% og en fjerdeplads.

På tredjepladsen blev det svenske Patrik Kittel, som med Forever Young HRH e. Fürst Fugger/Don Bosco havde en rigtig god tur, og de opnåede 75,67%. På femtepladsen efter Andreas Helgstrand blev det endnu engang svensk, da Therese Nilshagen med avlshingsten Dante Weltino OLD e.  Danone/Welt Hit opnåede 73,17%.

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner