Sophia er taknemmelig for være hos Steve Guerdat

17-04-2022 15:42

Annika Knudsen Lorentsen

For få dage siden landede danske Sophia Studd, som har boet hele sit liv i USA, i Europa, hvor hun de næste mange måneder vil træne hos en af verdens bedste ryttere, schweiziske Steve Guerdat. Hun vil ligeledes deltage i stævner i hele Europa, herunder det danske mesterskab om få uger

Copyright Ridehesten.com
Holsteins Bacardi D Balou. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sophia Studd har de seneste år redet et utal af gode resultater hjem i USA, hvor hun sammen med sine forældre er bosat i Wellington, Florida. 

Nu er tiden kommet til, at den 19-årige danske springrytter skal prøve kræfter med det europæiske hestemiljø, hvor hun de næste måneder vil træne under schweiziske Steve Guerdat og deltage i stævner i hele Europa.

– Jeg tror, at det er en god oplevelse for mig både i forhold til stævner og træning. Jeg vil samtidig få chancen for at repræsentere Danmark i U21 Nations Cups og opleve mange forskellige lande og stævnepladser, så jeg forhåbentligt får de resultater jeg har brug for, så jeg kan sikre mig en plads på det danske U21-hold ved EM, fortæller Sophia. 

Mit store mål er Europa Mesterskaberne til sommer [Sophia Studd]

Vil lære fra den bedste
Det er ikke tilfældigt, at Sophia Studd har valgt Schweiz som det land hun vil have base i, når hun er i Europa. Her bor en af verdens allerbedste ryttere, og det er netop ham, hun de næste måneder vil træne hos.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har valgt Steve Guerdat, så jeg kan suge så meget viden til mig som muligt fra en topprofessionel rytter, som jeg kan tage med mig, og som kan hjælpe mig med at vokse som rytter. Jeg er meget taknemmelig for denne unikke mulighed, hvor jeg vil træne og lære fra sådan en ikonisk rytter, fortæller Sophia og fortsætter:

– Jeg tror på, at jeg vil være en masse om horsemanship og grundarbejde, og teknikker og strategier, som jeg kan bruge på konkurrencebanen.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Studd i sadlen på Holsteins Matina. Foto: Sportfot

Håber på gode resultater
Sophia vil formodentligt være i Europa indtil slutningen af august, men hun tager den henad vejen og ser hvad der sker. 

– Jeg håber, at jeg kan opnå en masse gode resultater og få en masse ny viden. Mit store mål er Europa Mesterskaberne til sommer, men jeg også håber på at ride Nations Cup og blive mere erfaren ved 3-stjernede internationale stævner. Samtidig håber jeg, at få en fantastisk tid, hvor jeg får nye venner, og nyder den fantastiske mulighed det er, at være i Schweiz hos Steve Guerdat og hans team.

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Inden længe vil Sophia tage turen til Danmark, hvor hun skal deltage i de danske mesterskaber hos Absolute Horses. Med sig til Europa har hun bragt to af sine danskavlede heste, nemlig Holsteins Matina e. Party Dance/ Charmeur og Holsteins Bacardi D Balou e. Balou du Rouet/ Kermo's White Talisman. Begge heste er avlet af familien Holstein ved René og Lena Holstein.

Sophia har i USA redet mange flotte resultater hjem i sadlen på begge heste, hvor særligt Holsteins Matina har givet hende erfaring på højeste niveau. De har sammen redet 150 cm-klasser og blandt andet deltaget i finalen ved Hermes U25 turneringen i marts 2022.

Copyright Ridehesten.com
Holsteins Matina. Foto: Privat

I januar-udgaven 2021 af magasinet Ridehesten bragte vi et portræt af Sophia Studd. Her kan I blive klogere på den unge danske rytter, som nu vil tilbringe flere måneder i Europa.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen