Spændende London Grand Prix 2022

20-12-2022 17:33

Annika Knudsen Lorentsen

I går sluttede The London International Horse Show med et brag, idet, at den 160 cm høje Grand Prix-klasse blev afgjort i en spændende omspringning, og en britisk rytter endte med at tage sejren foran hjemmebanepublikummet

Copyright Ridehesten.com
Matthew Sampson med Ebolensky. Foto: The London International Horse Show
Nyheden fortsætter efter annoncen

30 ekvipager mødtes sent i går aftes i London Grand Prix ved The London International Horse Show 2022, og dermed sluttede stævnet af med en særdeles spændende konkurrence. 

Den 160 cm høje bane udfordrede en del af rytterne, og seks ekvipager valgte at opgive, herunder topnavne som Peder Fredricson og verdensetteren Henrik von Ekcermann. 

Det lykkedes blot fire ekvipager at komme fejlfrit igennem banen, og det var derfor mellem disse, at vinderen af den prestigefyldte konkurrence skulle findes. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fire forskellige nationer var repræsenteret i omspringningen, og det endte med, at det var hjemmebanerytteren Matthew Sampson der kunne lade sig hylde som vinder, da han var den eneste fejlfrie i omspringningen. Han var tilmed også den hurtigste, så selvom de øvrige tre var lykkedes med at ride fejlfrit, havde han fortsat været vinder af klassen. 

Næstbedst var italienske Lorenzo de Luca, som havde et nedslag i omspringningen. Det samme havde svenske Angelie von Essen, som tog tredjepladsen, mens fjerdepladsen, irske Denis Lynch havde to nedslag i omspringningen, dog med den næstbedste tid. 

Årets vinder af London Grand Prix, Matthew Sampson, red den 13-årige KWPN-hoppe Ebolensky e. Clinton/ Heartbreaker, som den britiske rytter har haft stor succes med gennem længere tid. Ekvipagen vandt blandt andet to klasser ved CSIO5* i Calgary tilbage i september, ligesom de har flere flotte resultater opnået i 2022. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen