Spændingen udløses først i morgen (video)

14-07-2021 14:09

UVM-komitéen har nu set alle UVM-kandidaterne to gange, nogle under Blue Hors Dressurfestival og andre ved UVM-udtagelsen på Vilhelmsborg i går og i dag, hvor en løs hest på banen tilførte formiddagen lidt dramatik. Spændingen forventes udløst i morgen formiddag

Copyright Ridehesten.com
Her er Dennis Fisker i dialog med Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I høj varme og luftfugtighed har 14 ekvipager i går og i dag redet for UVM-komitéen på Vilhelmsborgs gårdsplads, der var sparsomt besøgt af interesserede. Tirsdag red alle ekvipager det alderssvarende, indledende FEI-program, mens de i dag onsdag har redet FEI-finaleprogrammerne. Syv 5-års, tre 6-års og fire 7-års heste har gået de to dage på Vilhelmsborg.

Flere heste i de tre alderskategorier gik tilsvarende programmer på Blue Hors, fordi de lige nu har andre stævnedeltagelser. I eftermiddag sætter UVM-komitéen sig sammen for at sammenligne de heste, de har set ved to forskellige udtagelses stævner, og diskutere sammensætningen af de tre hold, der hver skal bestå af fire ekvipager samt to reserver.

Copyright Ridehesten.com
Dommerne Gunilla Nyman, Birthe Lyder Nielsen og Dennis Fisker. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Da UVM i 2020 blev aflyst pga. COVID-19, så er det kun i 7-års holder, man finder tidligere UVM-deltagere som Elverhøjs Raccolto/Marianne Helgstrand og UVM-bronzemedaljevinderen for 5-års i 20219, Queenparks Wendy/Andreas Helstrand. Overordnet var dommerne (Birthe Lyder Nielsen, Gunilla Nyman og Dennis Fisker) godt tilfredse med en kvalitet, de har set på Vilhelmsborg og fremhæver særligt kvaliteten i 7-års holdet.

I 5-års holdet skabte en løssluppet Vilhelmsborg-pensionær uventet dramatik på banen, da Kathrine With Petersen red hesten Chartwell. Lyden af travle hestesko på brostenene rungede på gårdspladsen og overraskelsen var stor – ikke mindst for ekvipagen på banen – da den løsslupne hest entrerede banen. Heldigvis holdt rytteren hovedet koldt og fik lov at ride sit program forfra.

Efter hvert ridt tog dommer Dennis Fisker en snak med den pågældende rytter, hvorefter han ved mikrofonen indviede de tilstedeværende i, hvad dommerne havde bemærket. Det er en fornøjelse med en dommer, der kan formidle positiv såvel som negativ kritik på en ordentlig og sober måde.

Nu venter hesteejere, ryttere og opdrættere – og alle vi andre – meget spændt på at høre, hvem der skal udgøre det danske hold til UVM i Verden, Tyskland den 25.-26. august 2021.

Copyright Ridehesten.com
Spanske Eric Guardia Martinez er med i kampen om en plads på det danske 5-års hold. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stævnets startlister.

Link til ALLE dagens ridt.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen