St. Schufro med to 5-års finalister

10-09-2022 11:11

Årets første UVM-finale afvikles i dag for 5-års dressurheste i Ermelo, og her er Blue Hors St. Schufro den eneste faderhingst med to finalister

Copyright Ridehesten.com
Lisa Marie Koch og Fille d'Or OLD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I eftermiddagens finale for 5-års heste ved UVM i dressur i Ermelo står 15 forskellige faderhingste bag startfeltet på i alt 16 finalister. Den 11-årige avlshingst Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Jr./ Blue Hors Don Schufro, der selv går international Grand Prix med Nanna Merrald Rasmussen, er den eneste faderhingst med to afkom i finalen.

Blue Hors St. Schufro har to afkom på det danske UVM-hold, 5-årige Lyngbjergs St. Paris (Victoria Vallentin) og 6-årige EVO Schubidoo (Anne Marie Hosbond), og en på det tyske, 5-årige Fille d'Or OLD (Lisa Marie Koch). Til eftermiddagens finale for 5-års er begge hans afkom kvalificeret, og 6-års hesten går trøstefinale i dag.

Desuden er Blue Hors St. Schufro far til en hingst, der går 4-klassen (ikke en FEI UVM-klasse) og skal gå finale i dag, nemlig St. Athletique (MF: Hofrat), der rides af Heiko Klausing.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lisa Marie Koch og Fille d'Or OLD (MF: Fidertanz), der har startnummer 10 i finalen, blev i den indledende klasse nr. 8 med en samlet score på 8,62, hvor højdepunktet var 8,9 for skridt og 8,7 for både ridelighed og kapacitet. Hoppen har i både type og funktion meget til fælles med den danske finalist.

Victoria Vallentins Lyngbjergs St. Paris (MF: Blue Hors Rockefeller) er avlet af Familien Børjesson og ejet i fællesskab af Victoria Vallen & Jesper Bisgaard og Ingrid & Poul Thøgersen. Ekvipagen blev nr. 3 i den indledende klasse kun overgået af to avlshingste, hvor de tre lå meget tæt i samlet score. I dag er en ny dag, og en medalje af hvilken som helst karat er inden for den danske ekvipages rækkevidde. Tilmed rider Victoria Vallentin allersidst i klassen

Startliste til 5-års finalen.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Vallentin og Lyngbjergs St. Paris. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen