Strandet pga. corona men red hjem på hest

28-05-2020 07:00

Marie Helene Rigård Rohleder

En 19-årig kvinde strandede i de argentinske andesbjerge under coronakrisen. Hun blev nødt til at ride en halv dag i vildt terræn for at komme til den nærmeste vej og videre til lufthavnen og hjem til England inden grænserne lukkede 

Copyright Ridehesten.com
Arkivbillede fra Shutterstock af ryttere i Argentina. Foto: Shutterstock

Annabel Symes fra England var taget til Patagonia i Argentina for at arbejde på en ranch. Men da coronakrisen lammede størstedelen af verden, begyndte de argentinske grænser at lukke ned, og Annabel skulle komme hjem hurtigst muligt. Ellers var hun strandet på ranchen hele vinteren, hvor heftigt snevejr ville gøre det umuligt at forlade stedet. 

Det skriver Horse and Hound som beretter om Annabels vilde historie fra Argentina til England. 

Det var meningen af Annabel skulle have fløjet hjem i slutningen af april efter sit ophold på ranchen, men da coronakrisen ramte blev flyet aflyst og grænserne til omverden lukket. 

Annabel kontaktede gennem en dårlig satelitforbindelse det britiske udenrigsministerium, som planlagde en ekstraordinær redningsplan til Annabel. 

Rejseplanen lød således: 

  1. En halv dages ridetur hen mod den nærmeste vej
  2. En ni timer lang tur i taxa til den nærmeste by
  3. En 17 timer lang bustur til lufthavnen i Buenos Aires
  4. Et fly hjem til England 

Den britiske ambassadør i Argentina, Mark Kent, udtaler til Horse and Hound: 

– Det var nogle imponerende og krævende rejser for de mange briter, som skulle nå deres fly i Buenos Aires. Annabels var ekstraordinær lang og  vanskelig fra en ekstrem afsides del af Patagonia, og jeg er imponeret over hendes tålmodighed og ukuelighed . 

Kilde: Horse and Hound 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen