Succes for danske voltigører

24-06-2013 09:03

Signe Wiese

Traditionen tro er det voltigørerne, der indleder det store CHIO-stævne i  Aachen, og dansk voltigering har i år været særdeles flot repræsenteret ved stævnet, der sidste optakt inden EM i Østrig

Fra stævet i Aachen rapporterer de danske voltigøres chef d'equipe, Lise C. Berg. 

Rikke Laumann/Fruerholms Cato og longefører Lasse Kristensen vandt fredag de to første runder af den individuelle konkurrence, og efter lørdagens afsluttende frie program blev det til en samlet 2. plads - sølle  0,14 point efter den regerende verdensmester Joanne Eccles fra England. Fruerholms Cato er Rikkes reservehest til EM, og han har ved stævnet i Aachen vist, at han trods sin manglende rutine er fuldt på højde med konkurrenternes heste. Danmarks anden repræsentant i den individuelle konkurrence – Sheena Bendixen på Fruerholms Cato, longeret af Lasse Kristensen - sluttede konkurrencen på en flot 10. plads.

Danmark har to grupper med i holdkonkurrencen. Voltigeklubben Thommysminde med Gørklintgaards Donau, longeret af Betina Gaardsmand Nielsen har været udfordret af skader i optakten til Aachen, som har medført flere udskiftninger på holdet, men de leverede alligevel en solid præstation i lørdagens frie program. Møllebakkens Rideklub med Fabiano og longefører Lise-Lotte Bjarndahl er regerende danske mestre, og de viste at de også kan klare presset ved et så stort stævne som Aachen. Deres frie program var 9. bedst ved lørdagens runde, og Fabiano opnåede rundens tredje bedste hestekarakter.

Ved søndagens konkurrence i gruppevoltigering deltog Danmark med to hold: Voltigeklubben Thommysminde på Gørklintgårds Donau med Betina Gaardsmand Nielsen som longefører og Møllebakkens Rideklub på Fabiano med Lise-Lotte Bjarndahl som longefører.

Voltigeklubben Thommysminde startede klassen med et godt program til musik af Madonna, og med 7,349 point forbedrede de markant på lørdagens resultat på 6,541 point. Møllebakkens Rideklub stillede op med et program baseret på James Bond, og med et velgennemført program opnåede de 7,810 point, hvilket også var en forbedring på lørdagens resultat på 7,202 point. Møllebakken lagde sig dermed i spidsen for konkurrencen inden klassens sidste startende hold fra Italien. Italienerne havde slået begge de danske hold lørdag, og de leverede et sikkert program, der blev belønnet med 7,817 point - kun 0,007 point foran! Møllebakkens hold fik dermed en flot 2. plads efter italienerne, og Voltigeklubben Thommysminde sluttede på 3. pladsen.

Efter de flotte resultater i Aachen bliver det spændende at følge de danske voltigører ved Europamesterskaberne i Østrig i slutningen af juli

CHIO Aachen 2013

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen