Super spændende championat i vente

26-09-2016 16:06

Så har Dansk Ride Forbund offentliggjort listen over de unge springheste, som får adgang til finalen i DRF's championat under Odense Horse Show

Copyright Ridehesten.com
Bøgegårdens Gladiola og Jesper Meyenburg

Man kan godt begynde at glæde sig til finalen i Dansk Ride Forbunds springchampionat powered by Pavo og Everhorse. Finalen finder sted for sidste gang under Odense Horse Show sponsored by ECCO, og der er ingen tvivl om det bliver et brag af en finale i år. 

Kvaliteten af de unge springheste er stadigt stigende, og på startlisterne finder man også en lang række af landets bedste springryttere, siddende på deres nye stjernefrø.

4-års stjerner

Selvom det er tidligt at tale om "stjerner", når det gælder de 4-årige springheste, så er det ikke desto mindre tilfældet. Flere af de bedste unge springheste har vi haft fornøjelsen af at se ved Dansk Varmblods Hingstekåring. Det gælder den hest, som har opnået den højeste score på 8,9, nemlig avlshingsten Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegården's Graf's Stakkato redet af Jesper Meyenburg. 

Som et lille kuriosum er der et afkom efter Le Champ Ask på deltagerlisten, Le Hero Ask redet af Karen Rohde. Le Champ Ask blev indkøbt af Stutteri Ask for 1,1 million Euro efter hingstekåringen i Vechta i 2009, hvor hingsten sprang fænomenalt. Desværre var der problemer med hingstens frugtbarhed, og Le Hero Ask er resultatet af en helt ny teknik til ifoling. 

Se listen over 4-års finalisterne HER

Gensyn med vinder

Listen over 5-års heste til finalen omfatter næsten samtlige danske deltagere ved UVM på Zangersheide og blandt dem også UVM finalisten fra i år og vinder af championatsfialen sidste år: Fendi Ask redet af Karen Rohde. Parret har scoret næsthøjest i kvalifikationerne med 8,5 lige slået af Martin Neergaard og Gezel e. Zirocco Blue. 

Se listen over 5-års finalisterne HER

Lille men udsøgt 6-års hold

Holdet af 6-års heste til finalen er ikke stort, til gengæld er der gensyn med flere særdeles velspringende heste, championatsfinalister og UVM-deltagere. Med 8,8 points har landsholdsrytter Linnea Ericsson-Carey lagt sig komfertabelt i spidsen af deltagerlisten med Schweinsteiger e. Lux Z (opdr. Karina Hein).

Se listen over 6-års finalisterne HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen