Tæt topkamp i Region 2

19-11-2022 20:07

Maria Lerche Mortensen

Ved dagens egnethedstest i Region 2 blev det meget tæt hos dressurhestene, da hele syv heste opnåede 830 point

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod Region 2 afholdte i dag egnethedstest i den store hal på Riders Cup. Dagen startede med springning, hvor 16 heste blev fremvist. Det blev til en sejr for Kamilla Juhl og Fuglesangs Cobra e. Cornettino ASK / Carano (opdr. Lotte Ramtung) med 8,5 i teknik og 8 i kapacitet, galop og ridelighed. Det gav et samlet resultat på 812,5 points.

Andenpladsen blev delt, da to heste begge havde opnået samlet 800 points med 8,5 i kapacitet og 7,5 i ridelighed, det var Louise Søgård med Qatar e. Qlassic Bois Margot/ Corrado I (opdr. Henrik Hansen) og Caroline Rehoff Pedersen med Akitta e. Action Man Ask Z/ Espri (opdr. Aksel Rasmussen), der i øvrigt begge opnåede 8,0 i teknik og galop. Fjerdepladsen snuppede Ida Mundberg Hansen og Lumiére Du Matin e. Grim St. Clair/ Diadem (opdr. Knud Lambek Kristensen) med 775 points.

Efter frokost indtog 44 dressurheste arenaen. Det udløste 11 placeringer, heraf to førstepladser. Dennis Holst og Qasmir E DWB e. Quaterhit / Blue Hors Don Romantic (opdr. Vita & Bjarne Bach) opnåede 830 points, med 8,5 i kapacitet, 9 i ridelighed og 8 i gangartskarakterene. Men præcis samme score, endda med samme fordeling af points opnåede Nadia Aaboe Sloth med Bonita Gersdorf e. Foundation/Leandro (opdr. Inger-Marie & Leif Andreasen), hvorfor Dennis og Nadia endte med at dele førstepladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men yderligere 5 heste opnåede 830 points, også med 8,5 for kapacitet. Men da de til forskel fra de to vindere ”kun” havde fået 8,5 i ridelighed, gjorde det udfaldet for at de ikke blev ligeplacerede. De fem var; Selina Solberg Vittinghus og Atterupgaards Mahalia e. Foundation/ Lord Sinclair (opdr. Atterupgaard), der bl.a. scorede 8,5 for trav. Selina red også Atterupgaards Dolly e. Asgard's Ibiza / Caprimond (opdr. Atterupgaard) ind på tredjepladsen, ligeledes med 8,5 i trav. Julie Kolt og Gudeaux e. Ferdeaux/ De Noir (Opdr. Bente Michaelsen) indkasserede 8.5 i galop. Michaela Navrsted og Freddie e. Franklin / Florencio I (opdr. Vivi og Christian Vang Lauridsen) scorede 8,5 for både trav og galop og 7,5 i skridt. Thilde Emilie Højer og Fredenshøjs Romina e. For Romance II/ Der Lord (opdr. Susanne og Rasmus Gangsted-Rasmussen) blev belønnet med 8,5 i skridt. I alt opnåede 18 dressurheste et gennemsnit på 8,0 eller mere.

I morgen står den på egnethedstest i Region 4 i Billund, her er der 80 starter i dressur. Når alle egnethedstests er afholdt, bliver de 40 bedste springheste og 50 bedste dressurheste inviteret til Dansk Varmblods unghestechampionat i Herning. 

Se dagens resultater her.

Ridehestens fotograf var til stede ved dagens egnethedstest, se billederne her på siden i løbet af den kommende uge!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen