Talrige tilskuere til test

06-03-2015 14:54

Der var mødt talrige tilskuere op til dagens første afdeling af fremmedryttertesten i Katrinelund Unghestechampionat i springning i EQUSANA Arena hal B, hvor Lars Bak Andersen endnu engang beviste sin store kvalitet som testrytter af de unge springheste

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen i aktion som testrytter under dagens fremmedryttertest i Katrinelund Unghestechampionat.

Efter to bedømmelser under egen rytter onsdag og torsdag, var det i dag tid til første halvdel af fremmedryttertesten, hvor hestene blev særdeles kyndigt testet og bedømt af Lars Bak Andersen, der også var testrytter ved Katrinelund Unghestechampionat 2014.

I dag var det den nederste halvdel af det foreløbige klassement, der skulle testes, og Lars gav alle heste de bedste muligheder for at vise deres kvaliteter frem, ved at hjælpe hestene bedst muligt rundt på banen og over springene, mens han både forklarede publikum om hestenes baggrund/afstamning, og fortalte, hvordan han oplevede dem.

Det er ingen hemmelighed, at Lars onsdag og torsdag fulgte bedømmelserne under egen rytter nøje, og mens nogle heste viste sig at være mere udfordrende end forventet, så overraskede andre mere positivt, og så afslørede han over for Ridehesten.com, at der særligt var en fem-seks stykker, som han så meget frem til at afprøve ved anden del af fremmedryttertesten i morgen, lørdag, fra kl. 8.00 i EQUSANA Arena hal B.

I dagens afdeling af fremmedryttertesten var bedste hest Lykkegårds Casino Royal e. Royal Z II/Corlando, som ejes af Janni Thermann og Bjarne Mark, Lemvig, er opdrættet af Vibeke og Lars Lykke, Højslev, og i Katrinelund Unghestechampionat bliver redet af Bjarne Mark Jensen. Her blev det til 8,5 for kapacitet og 7,5 for ridelighed, og Lars udtalte bl.a. om hesten; - En sympatisk hest at komme op på, meget ukompliceret, og med meget springformåen. Helt sikkert en hest, man vil få meget fornøjelse af, det er en kapacitetshest, som gør det nemt.

Hell’s Angel e. Cajus/Chablis, ejet af Dorte Dahlmann og Peter Moos, Bredebro, opdrættet af Engel og Enemark, Lundby, rytter: Dorte Dahlmann Olsen, opnåede 8,0 for både ridelighed og kapacitet. – Den står dejligt foran, kommer fint for hjælperne, fin og afbalanceret - en sympatisk hest, der gør det nemt for rytteren at finde den rigtige distance til springene, udtalte Lars Bak Andersen bl.a.

Sellebjergs Charming Chill e. Clinton I/Leendert, ejet og opdrættet af Charlotte Eggert-Eggertsen, Vissenbjerg, rytter: Johnny Hansen, opnåede 8,5 for ridelighed og 7,5 for kapacitet, og om den smukke mørke skimmel med hvid man og hale udtalte Lars bl.a.: - En hest, der giver et godt førstehåndsindtryk, den giver en god fornemmelse, når man rider rundt på den, den godt uddannet. En utrolig sympatisk hest, der gør det nemt for rytteren. Den har en god indstilling til tingene, og er meget tiltalende hest for mange kunder.

Se flere resultater HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen