Thorning med sikker sejr i kür

13-08-2023 15:48

I dag red de danske pararyttere i de 3-stjernede klasser Para Grand Prix Kür til det internationale stævne i Vallensbæk Rideklub og leverede en flot afslutning på stævnet

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackorado sejrede med 80,423% i dagens kürklasse. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går sikrede mange danske ryttere sig flotte placeringer til det internationale paradressurstævne i Vallensbæk Rideklub, og tilmed blev det danske hold, der bestod af Tobias Thorning JørgensenRenee IgelskiNicole Johnson og Pia Wullf Jelstrup, også vinder af CPEDI3*-holdkonkurrencen. I dag red rytterne i CPEDI3* Para Grand Prix Kür i de forskellige grader.

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold vandt holdkonkurrencen. Holdet bestod af Tobias Thorning Jørgensen, Renee Igelski, Nicole Johnson og Pia Wullf Jelstrup. Foto: Privat

Højt niveau i CPEDI3* Para Grand Prix Kür grad III
Tobias Thorning Jørgensen præsterede også i dag på et højt niveau sammen med Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack/ Florencio I (opdr. Paul Roe). I dagens ridt ramte de 80,423% i kürklassen, og ekvipagen blev suverænt klassens vinder.

Karla Dyhm-Junge og Uno Ecuador e. Blue Hors Erlando/ Londontime (opdr. Stutteri Uno Aps) blev placeret som nr. 2 med 70,300%, og Marie Bech Kofoed og Nordstrands Galina e. Goldfinger V.D.T./ Blue Hors Don Schufro (opdr. Gitte Nordstrand Larsen) fulgte tæt efter med 69,456% og blev placeret som nr. 3. Rytterne sikrede dermed en dansk top-3 i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Fastholder topplaceringer
Renee Igelski og Beyond Dreams e. Benetton Dream/ Comeback II (opdr. Hanne Grue) forsatte i dag det høje niveau og red sig til en sejr med 77,717% i klassen Para Grand Prix Kür grad IV. Placeret som nr. 3 blev Anne Mette Hasselstrøm med Falkaer’s Ramoon e. Blue Hors Romanov (opdr. Jørgen Holm Petersen), som opnåede 74,959%. Begge ryttere har derfor fastholdt en placering i top-3 alle tre dage.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I klassen Para Grand Prix Kür grad V red Nicole Johnsen og Moromax e. Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen) sig i dag til en sejr med 74,433%. Line Thorning Jørgensen og Højgaardens Zackzimo Dwb e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Højgaardens Heste) opnåede også en placering i top-3, da de red til 71,609% og en tredjeplads.

Copyright Ridehesten.com
Nicole Johnsen og Moromax. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Landstræneren ser frem mod EM
Landstræner Astrid Gemal er også godt tilfreds med weekendens stævne: – Vi har haft 18 ryttere til start, og halvdelen har været helt nye ryttere, som rider deres første internationale stævne. De har virkelig imponeret mig.

Om rytterne i den 2-stjernede tur fortæller Astrid: – Der har været virkelig høj kvalitet hele vejen rundt i blandt de ryttere, som vi på forhånd havde tænkt var dygtige, men vi vidste nok ikke, at de var så dygtige. Så det var virkelig en positiv overraskelse.

Til september afholdes der EM i paradressur i Riesenbeck i Tyskland, og stævnet i Vallensbæk var derfor det sidste stævne, inden holdet til EM udtages. Om det fortæller Astrid: – I den 3-stjernede tur har vores bruttohold og et par andre danske ryttere redet, og det er rigtig god timing, fordi det er vores sidste stævne, inden vi udtager holdet til EM i Riesenbeck. Så det er rigtig fint at se, at der er virkelig høj kvalitet. Vi vandt Nations Cup i går med nogle høje scorer blandt alle på holdet. Og så har vi rigtig mange gode ridt hen over hele weekenden, og vi slutter i dag med vinde alle kürfinalerne, hvor der er danskere med – også med superhøje scorer. Så vi er fulde af fortrøstning i forhold til et godt europamesterskab.

Stævnets start- og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Landstræner i paradressur Astrid Gemal. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen