Tina Lund vinder 2* Grand Prix

08-08-2022 12:34

Lige til det sidste var der stor spænding om hvem, der ville løbe med sejren i dagens CSI2* Grand Prix under VM i Herning, og det var ikke uden dramatik. Det blev Tina Lund, der sejrede

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund og Chacceldi på vej mod dagens sejr i CSI2* Grand Prix.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Banedesigneren Bo Bak Andersen havde sørget for en stor og udfordrende bane til de deltagende ryttere i dagens CSI2* Grand Prix. En stor del af sværhedsgraden lå i at ride banen til strækkeligt hurtigt, så man ikke fik tidsfejl. Tidsfejlene har fået ekstra stor betydning, efter at FEI ændrede reglerne pr. 1. januar 2022, hvor der nu gives en tidsfejl pr påbegyndt sekund i stedet for en tidsfejl pr. påbegyndt fjerde sekund. Derfor triller tidsfejlene hurtigt ind hos rytterne, og det skete også i dag.

Flere ryttere fik en bom i forsøget på at holde sig indenfor tidsgrænsen, og det lykkedes kun seks ud af de 42 deltagende ekvipager at ride fejlfrit, hvor yderligere to – danske Søren Møller Rohde og danske Theodor Linde – begge red fejlfrit på banen, men med tre tidsfejl hver.

11 ekvipager med i anden runde

De 11 bedste ekvipager fra første runder, var med videre til anden runde. Det betød at flere med 4 fejl fik mulighed for at avancere i klassementet, men det var først da de seks fejlfrie ryttere kom på banen, at det for alvor blev spændende.

Den anden af de fejlfrie ryttere, vi så på banen var danske Torben Frandsen på Elmegaardens Dakota e. Dicapo/Catoki (opdr. Maria og Claus Schnoor). Hele vejen rundt sørgede han for at ride i et højt grundtempo, og på det lange stræk ned til den sidste, fik han rigtigt lukket op for Elmegaardens Dakota. Torben Frandsen stoppede tiden på 47,04 sekunder, og det skulle vise sig at række til en andenplads!

Næste ekvipage var Tina Lund på hendes nye stjerne Chacceldi e. Chacco-Blue/Griseldi L. Chacceldi sprang både første og anden runde med ekstremt meget overskud, og ligner klart en hest der kan gå de helt store klasser. Chacceldi er en stort galopperende hest, så da Tina Lund først lukkede rigtigt op for galoppen, så var der ikke langt ned til det sidste spring, selvom det stod i den anden ende af banen. Tiden blev stoppet på 46,69 sekunder, og det skulle vise sig at række til sejren!

 

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se hendes omspringning her (nyheden forsætter under videoen):

Næste rytter var britiske Bethanie Knight med Second Chance e. Carland/White Clover. Der var ikke nogen tvivl om at hun gik efter sejren, men desværre misforstod hest og rytter hinanden på det tredje spring, hvilket betød at Bethanie forlod sadlen, og Second Chance tog sig nogle ordentlige omgange på den store bane, før det lykkedes at få den indfanget igen.

Næstsidste rytter var tidligere danske – nu med norsk statsborgerskab – Simon Yde med Spartacus e. Chacco-Blue/Landgold , og han gjorde også et rigtigt godt forsøg. Tiden sluttede på 49,31 sekunder, og det endte med at række til en tredjeplads!

Klassen sidste rytter var danske Sohpia Studd med Holsteins Matina e. Party Dance/Charmeur (opdr. Familien Holstein). Hun er efterhånden godt kendt med at kunne ride rigtigt stærkt på denne hoppe, og hun gav den også alt, hvad hun havde i sig i dag. Desværre passede afstanden ikke til det sidste spring, og det betød at der faldt en bom. Men tiden den var fantomhurtig - 43,58 sekunder sluttede hun tiden på, og det var altså mere end 3 sekunder hurtigere end vindertiden. Men man skulle være fejlfri for at lægge sig i toppen, og det betød at Tina Lund vandt CSI 2* Grand Prix foran danske Torben Frandsen og norske Simon Yde.

Hør Tina Lund fortælle om sit ridt, og det at være til start under VM i Herning her. 

Resultatlisten fra klassen kan ses her.

Start- og resultatlister kan ses her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen