To 10-taller til avlshingsten Kjento

25-08-2021 12:22

I den tyske by Verden har man netop taget hul på FEI/WBFSH’s verdensmesterskab for unge dressurheste, og i dag gælder det finalekvalifikationen for 6-års heste, hvor det danske hold er repræsenteret af fire ekvipager. Vi opdaterer jævnligt med nye indtryk fra klassen

Nyheden fortsætter efter annoncen

15 heste i hver alderskatergori går videre til finalen. Fra den første kvalifikation går de 12 bedste videre, mens de resterende skal konkurrere i B-finalen, hvor de tre bedste går til finalen.

Copyright Ridehesten.com
Nobelle og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kl. 16.16: Sidste ekvipage fra det danske hold i dag var bronzemedaljehoppen Nobelle e. Negro/ Blue Hors Future Cup (opdr. H.K.H. Prinsesse Benedikte) med sin ejer Mette Sejbjerg Jensen i sadlen. Nobelle lagde sig med en samlet score på 7,92 meget tæt op af de to andre danske hopper. Dommerne vurderes traven til 7,7, skridten til 8,3, galoppen til 7,8, rideligheden til 7,8 og kapaciteten til 8,0.

Copyright Ridehesten.com
Sweetness og Silje. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kl. 14.28: Norske Silje Bakken var med Christine og Lars B. Paulsens sølvmedaljehoppe Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro/ Tailormade Lancelot (opdr. Lisbeth B. Andersen) dagens tredje ekvipage fra det danske 6-års hold. Sweetnes tog sig rigtig godt ud på banen i dag, men virkede lidt spændt. Dommernes karakterer lød på 7,4 for trav, flotte 8,5 for skridt, 8,0 for galop, 7,8 for ridelighed og 8,0 for kapacitet. I alt 7,94 og dermed igen en dansk hest, som vi skal se i B-finalen, hvor de tre bedste går til finalen sammen.

Kl. 12.38: Ved middagstid bød startlisten på en stribe af avlshingste af høj kvalitet, og den første af disse var den tyske hingst Escamillo e. Escolar/ Rohdiamant, der er amerikansk ejet og redet af spanske Manuel Dominguez Bernal. Den lille, smidige hingst gik med stor rummelighed og blev belønnet med 9,5 for trav, 8,4 for skridt, 9,6 for galop, 9,0 for ridelighed og 9,5 for kapacitet, hvilket samlet giver 9,20.

Han efterfulgtes af den hollandske Kjento e. Negro/ Jazz fra Van Olst Horses. Den imposante hingst, der trykker kraftfuldt af jorden, blev flot fremvist af engelske Charlotte Fry og blev den første hest i dette års mesterskaber til at gøre sig fortjent til karakteren 10. Dommerne gav 10 for trav, 8,0 for skridt, 10 for galop og 9,5 for ridelighed såvel som kapacitet. Med 9,40 var der således lynhurtigt efter Escamillo en ny hingst i toppen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Disse to internationale tophingste efterfulgtes af Helgstrands hingst Suarez e. Sezuan/ Desperados, der i et par sæsoner har betjent hopper i Sverige. Hun rides af Mette Sejbjerg Jensen, som leverede et flot og fejlfrit ridt, der har placeret hende og Suarez på tredjepladsen efter at have fået 8,0 for skridt og 8,5 for trav, galop, ridelighed og kapacitet, hvormed de sluttede på 8,40.

Copyright Ridehesten.com
Emma Ahlberg og Logo's Gaya. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kl.10.40: Den svenske rytter Emma Ahlberg rider for det danske hold DV-sølvmedaljehoppen Logo’s Gaya e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Jette Fries), som med et meget flydende ridt netop har leveret det hidtil bedste dansk resultat med en samlet score på 7,96 fordelt på scorerne 8,2 for trav, 8,0 for skridt, 7,6 for galop, 8,0 for ridelighed og 8,0 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Maria Anita Andersen og Atterupgaards Spiderman. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kl. 10.10: Danske Maria Anita Andersen var den første til start af de fire ekvipager, der starter for Danmark/Dansk Varmblod. Hun rider Atterupgaards Spiderman e. Atterupgaards Seebach/ Stedinger (opdr. Atterupgaard), som er en imponerende og stortgående hest, der blev belønnet med 8,7 for trav, 6,8 for skridt, 8,0 for galop, 7,4 for ridelighed og 8,0 for kapacitet, hvilket i alt gav ekvipagen en score på 7,78.

Copyright Ridehesten.com
Philine Brunner og DV-hesten Gaston. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kl. 09.22: Den første DV-hest på banen i dag var hingsten Gaston e. Grand Galaxy Win/ Fürstenball (opdr. af Lisbeth B. Andersen), der var til start under schweizisk flag med sin ejer Philine Brunner. Det er en meget let og elegant ekvipage, der gjorde en flot entre på banen. Gaston er meget veltravende og leverede et flot travprogram, men sprang desværre i øgningen, og i galopprogrammet indløb der changementsfejl. Det koster alt sammen, og ekvipagen sluttede på 7,86 med en travkarakter på 8,5 og 7,8 for både skridt og galop, 7,3 for ridelighed og 7,9 for kapacitet.

Følg klassens resultater her.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen