To danske hingste fortsætter deres liv i USA

26-04-2022 14:16

Annika Knudsen Lorentsen

Danske Brian Bech-Hansen kan glæde sig over at de to DV-hingste, som han ejer: Vong's Brunello og Las Vegas H, snart er hjemme hos ham i USA, efter de begge har startet deres uddannelse i Danmark. Sammen med de to hingste ankom også vallakken CC Ureo, som allerede er flyttet ind på Tallin Farm, mens de to hingste fortsat er i karantæne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 10. april ankom CC Ureo e. Untouchable/ Quidam de Revel (opdr. Carsten Carstensen), Las Vegas H DWB e. Comme Il Faut/ Louvre S (opdr. Bodil Kruse Hellmers) og Vong's Brunello DWB TF e. Balou/ Con Capitol (opdr. Bjarne Petersen) til USA, hvor de skal fortsætte livet hos deres ejere Brian og Charlotte Bech-Hansen.

Danske Brian og Charlotte Bech-Hansen bor i USA, hvor de ejer og driver Tallin Farm i New Jersey. Her har de allerede budt velkommen til vallakken CC Ureo, mens der går nogle uger endnu før de kan tage i mod hingstene Vong's Brunello og Las Vegas H, som begge er i hingstekarantæne. 

Copyright Ridehesten.com
Vong's Brunello i Liege inden afgang med flyet. Foto: Privat

– De skal være i karantæne til omkring den 18. maj, men alle tre er ankommet godt til USA, fortæller Brian og fortsætter: 

– Vi fik os dog lidt en forskrækkelse, da Brunello besluttede sig for at springe over bommen i boksen på flyet. Heldigvis var en dygtig og professionel groom med, og han trådte hurtigt til og fik bommen af og Brunello tilbage på plads. Det så lidt voldsomt ud, da de landede med blod og skrammer, men alt var heldigvis overfladisk. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestenes rejse gik fra Danmark til Liege i Belgien, hvor de efter en pause blev læsset på flyet. Flyet fløj dem til John F. Kennedy Airport i New York, og herfra tog alle den tre dages obligatoriske karantæne i Newburgh, New York. Herefter blev CC Ureo, som er vallak, frigivet til at rejse til Tallin Farm i New Jersey. De to hingste skulle herefter være i karantæne yderligere 5-6 uger. 

CC Ureo er født i 2017 og har startet sin uddannelse hos Charlotte Schreiber, mens Las Vegas H fra 2018 og Vong's Brunello fra 2015 begge har startet deres uddannelse hos Mia Oudal

– Det var egentligt meningen, at Brunello allerede skulle være rejst hjem sidste år, men da der var rimelig interesse fra danske opdrættere til at bruge ham i 2021, blev han et år mere end egentligt planlagt. Las Vegas H har hele tiden skulle rejse som 4-års og CC Ureo blev udtaget til Unghestechampionatet i Herning 2022, så det syntes vi lige, at han skulle have med inden afgang, fortæller Brian og fortsætter: 

– Nu skal de alle i gang med deres videreuddannelse på Tallin Farm, hvor det bliver vores finske rytter Roope Jokitalo der skal fortsætte uddannelsen af dem. Hingstene står selvfølgelig samtidig til rådighed for avlen i USA.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Schreiber og CC Ureo i Herning. Foto: Ridehesten.com

CC Ureo har som nævnt deltaget i Dansk Varmblods Unghestechampionat under Charlotte Schreiber i år. Vong's Brunello har under Mia Oudal deltaget i Dansk Ride Forbunds championatsfinaler både for 4-års og 6-års, mens han som 5-års også var kvalificeret til finalen, som blev aflyst. Las Vegas H er blot 4 år og har derfor endnu ikke gået stævne.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen