To danske U25-ryttere klar til morgendagens kür

11-09-2021 12:10

EM i dressur i Hagen: Det blev en ren magtdemonstration fra de tyske og hollandske ryttere i U25 Grand Prix, hvor de satte sig på de syv første placeringer. Victoria E. Vallentin blev nummer otte mens Josefine Hoffmann blev nummer 17 og det betyder at de begge er klar til kür-finalen i morgen

Copyright Ridehesten.com
Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Mens at de hollandske seniorryttere på nuværende tidspunkt ikke er så stærke som de har været, så er det helt anderledes hos U25-rytterne. Til sammen har 54 ryttere redet U25 Grand Prix de seneste to dage og her var rytterne var Tyskland og Holland simpelthen ikke til at komme uden om, da de besatte de syv første placeringer. 

Det blev danske Victoria E. Vallentin og Brooklyn e. Hogwart/Baldini II, som formåede at true de stærke ryttere bare en lille smule, da de blev placeret som nummer otte i klassen. De red i den første halvdel i går og som man kan læse mere om HER, havde den danske ekvipage en rigtig god tur, hvor Victoria fik vist hvor meget kvalitet vallakken har, når det kommer til passage-piaff arbejdet. 

Copyright Ridehesten.com
Cracker Jack var ikke tilpas i dag og Emma Skov valgte derfor at opgive og give Cracker et klap. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I dag skulle de resterende tre danske ryttere i ilden og her var Emma Skov og Cracker Jack e. Sunset Hit (opdr. Helle & Jørgen K. Hansen) først ude. Desværre har Cracker Jack ikke været helt tilpas under stævnet og Emma nåede blot at ride en enkelt øvelse, før at vallakken sagde fra og begyndte at bakke. Det respekterede Emma, som som rakte hånden i vejret og efterfølgende klappede vallakken og red ud af banen. Det fik publikum til at klappe i medfølelse og respekt for Emmas valg, om ikke at presse hesten til noget som alligevel ikke ville lykkes. 

Copyright Ridehesten.com
Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I holdkonkurrencen forleden indløb der en del fejl for Josefine Hoffmann og 17-årige Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Hønnerup), som var lidt præget af manglende stævnestarter grundet øjenskaden som Driver pådrog sig tidligere på sommeren. Det var tydeligt at ekvipagen var meget mere klar på opgaven og langt hen ad vejen så pointene rigtig positive ud. Desværre er skridt-turen altid en udfordring og det var også gældende i dag, hvor scoren dalede fra over 70% og ned til 65%. Josefine fik heldigvis hentet en del points i galopprogrammet og endte samlet med 67,28%.

Copyright Ridehesten.com
Kathrine With Petersen på Hjorths Rapsody In Blue. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kathrine With PetersenHjorths Rapsody In Blue e. Blue Hors Don Romantic/Rosario (opdr. Stuttteri Hjorth V/Jørgen Pedersen) er meget ny i U25-sammenhæng og den manglende erfaring, gav i dag udslag i nogle dyre fejl som kostede i det samlede resultat. Det blev til 64,64% og en placering som nummer 31.

Victoria E. Vallentin og Josefine Hoffmann endte som henholdsvis nummer otte og nummer 17 og det betyder at de begge er klar til at ride den afsluttende kür i morgen formiddag.  

U25-klasserne har budt på meget forskellig ridning og ligeledes kvalitet. Men i toppen af klassen, der viste tyskerne særklasse og havde alle fire ryttere indenfor top fem. Europamester i U25 Grand Prix blev Raphael Netz på den imponerende hingst Elastico e. Johnson/Concorde, som i gårsdagens program blev belønnet med 76,30%. 

For et par år tilbage var de tre Rothenberger-søskende, Sanneke, Sönke og Semmieke særdeles dominerende i hver deres aldersgruppe, mens der har været lidt mere stille fra dem den seneste tid. Nu er den yngste, Semmieke, rykket op på U25-niveau og med hoppen Flanell e. Apache/Blue Hors Don Schufro var hun i torsdags individuelt bedst i holdkonkurrencen og i den grad med til at ride guldmedaljen hjem til det tyske hold. Det lignede længe at 22-årige Semmieke også ville tage titlen som individuel europamester, men i den aller sidste passage, satte Flanell i galop og det kostede guldmedaljen. I stedet blev det til sølv med 76,25%, blot et my efter hendes landsmand. 

Det var blot 0,1% som adskilte tyskerne fra at tage sig af alle tre medaljer, men hollandske Jessica Poelman fik med nødt og næppe kilet sig ind mellem dem og med Chocolate Cookie R.D.P e. Johnson/Livingstone tog hun bronze efter et ridt til 73,97%

Se resultatet af klassen HER samt alle start - og resultatlister HER

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen