DRF-dommere på championatskurser

22-05-2024 14:26

Der har i år været hele tre forberedende samlinger for championatsdommerne, som skal klæde dem godt på til årets DRF-dressurchampionater. Fokus har bl.a. ligget på den nye harmonikarakter, som er introduceret for at forbedre hestevelfærden for de unge heste

Copyright Ridehesten.com
Championatsfinalen blev afholdt på Blue Hors i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grindsted Rideklub var vært for den første samling, som fandt sted den 6. april. Der blev afholdt live bedømmelser og fortalt om harmonikarakteren, som ifølge Dansk Ride Forbund giver dommerne bedre mulighed for at fokusere på hestenes tilpashed på banen samt dens samarbejde med rytteren. På kurset deltog alle DRF-registrerede championatsdommere

Da det den 20. april var tid til samling igen, var det kun de dommere, som er udpeget til at dømme til årets dressurchampionater, som deltog. Slangerupgaard i Ringsted dannede rammen for dette kursus, hvor der igen var oplæg og live bedømmelser.

Også et online møde blev afholdt midt i april, hvor et webinar på trods af fysisk afstand gjorde, at dommerne kunne snakke om bedømmelser og drøfte deres teknikker og tilgange til dommerarbejdet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Harmonikarakteren i fokus
I år vil den omtalte harmonikarakter for første gang indgå i vurderingen af de 4-årige heste i dressurchampionatet. Den er et forsøg på at få vigtige parametre som hestens trivsel og ekvipagens harmoni til at tælle direkte med i bedømmelsen. Hvis du vil blive klogere på denne harmonikarakter, kan du både læse med HER samt se dette dokument udgivet af DRF, der også definerer, hvad den såkaldte karakter går ud på. 

Endnu et tiltag for at tilgodese de 4-årige heste er et nyt program, som der skal rides efter til Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste i dressur 2024. DRF skriver, at både sværhedsgraden og ridetiden er nedsat en anelse. Forhåbningen er fra forbundets side, at det nye program sammen med harmonikarakteren vil give de unge heste den bedst mulige start på konkurrencelivet. Du finder det nye program HER.

Se datoerne og læs mere om PAVO og DRF's championater her

Kilde: Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner