To danskere i top-3 i Stuttgart

17-11-2023 14:07

Trine Askjær-Jørgensen

Nanna Skodborg Merrald og Andreas Helgstrand har her til middag givet den hele armen i Grand Prix i tyske Stuttgart, hvor en FEI World Cup-kvalifikation denne weekend finder sted. Med deres respektive heste tog de sig af to af top-3-placeringerne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend danner den tyske by Stuttgart rammen om den næste FEI World Cup-kvalifikation, hvor springrytterne i denne uge mødes i den femte kvalifikation i den vesteuropæiske liga, mens dressurrytterne mødes i deres tredje kvalifikation for sæsonen.

Her til formiddag har dressurrytterne været i ilden i deres første program, Grand Prix, der netop er blevet afgjort. Danmark var i klassen, som bestod af 20 ekvipager, stærkt repræsenteret af to, hvoraf begge red sig ind i top-3.

Første dansker på banen var Nanna Skodborg Merrald, der med Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Olympic Ferro havde taget turen til Tyskland. Med den 15-årige avlshingst viste Nanna flot fri trav, sidetraversaderne i både trav og galop (zigzag) bar præg af masser af flow og overtrædning, piaffe og passage var et klart højdepunkt med god power og rytme, og galopprogrammet bestod af rigtig flotte gennemsprungne etter- og toerchangementserier samt galoppiruetter. Skridten var det svageste punkt, men gennemgående viste Nanna "Don O" frem i en virkelig flot form; han arbejdede dejlig blødt igennem kroppen og stod superflot fortil det meste af tiden.

Ridtet blev belønnet med 75,587%, og dermed strøg Nanna og "Don O" direkte ind i front af klassen, som er deres World Cup-debut sammen. Nogen tid så det ud til, at Nanna ville løbe med sejren, men desværre red den tyske dressurdronning Isabell Werth som anden sidste rytter på banen sig lige præcis ind foran sammen med 17-årige Emilio e. Ehrenpreis/ Cacir AA. Nanna endte med en flot andenplads, og mon ikke hun har lagt i kakkelovnen til noget af en kür i morgen aften?

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andreas Helgstrand har taget 9-årige Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano med til Tyskland, hvor hoppen går sin anden World Cup-kvalifikation denne sæson. Hun gik nemlig også i Herning sidst i oktober med en anden- og fjerdeplads til følge. I Stuttgart i dag fik Andreas måske sat tempoet lige højt nok fra start. Det første fri trav samt sidetraversade så også lidt forhastet ud, mens flowet og svinget var bedre i den anden sidetraversade.

Piaffe og passage, som klart er Wendys force, fik parret vist rigtig flot med god ro og takt samt flotte overgange, specielt den sidste midterlinje var vanvittig flot. Anspringet til galop fra passage blev lidt ukoordineret, Wendy tog vist ikke helt hjælpen, men galopprogrammet indeholdt ellers flere højdepunkter som f.eks. flotte toer- og etterchangementer. Ridtet blev belønnet med 73,130%, og dermed sikrede Andreas sig tredjepladsen.

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese og Total Hope OLD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Norske Isabel Freese tog med den 11-årige avlshingst Total Hope OLD e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro, der er ejet af danske Lone Bøegh-Henriksen fra HP Horses i samarbejde med tyske Paul Schockemöhle, den sidste placering i klassen, nemlig ottendepladsen med 71,848% efter et rigtig flot ridt med mange højdepunkter.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner