To klar til individuel finale

28-07-2023 18:46

Annika Knudsen Lorentsen

I dag har de danske ponyspringryttere redet holdfinale ved EM i Le Mans, hvor det desværre ikke blev til en topplacering. Det lykkedes dog to ud af de tre danske ryttere at ride sig videre til søndagens individuelle finale

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen med Bodyssee des Avelines. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

EM for ponyryttere er i fuld gang i franske Le Mans, og i dag har springrytterne været i aktion i holdfinalen. I alt var 11 hold til start, og blandt dem endte Danmark på en ottendeplads, da det i dag desværre blev til en del fejl. 

Det danske hold bestod blot at tre ryttere, hvilket betød, at alle resultater talte med, modsat nogle af de andre hold, der havde fire ryttere med på holdet, og dermed kunne fratrække de dårligste resultater. 

Dagens bedste danske præstation blev leveret af Palma Sophie Gry Jansson-Christensen, som red med otte fejl i første runde og fejlfrit i anden runde. Det gjorde hun med Bodyssee des Avelines, og dermed har denne ekvipage lagt sig ind på en foreløbig 14. plads i den individuelle stilling. 

Næstbedste resultat blandt de danske ryttere leverede Olivia Dresler, som med Jasmines Holly red med fire fejl i første runde og med 16 fejl i anden runde. Det betyder, at Olivia nu har samlet 20 fejl, og er placeret på en individuel 29. plads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er de 30 bedste ekvipager efter i dag, der går videre til den individuelle finale, som afholdes på søndag. 

Sidste rytter på det danske hold var Laura Sargent med Foxtown Elderberry. I dag blev det desværre til henholdsvis 12 og 20 fejl, og dermed ender Laura udenfor top-30, som får adgang til søndagens finale. Hun var derimod mulighed for at ride i B-finalen, som afholdes i morgen. 

Sejren og guldmedaljen i holdkonkurrencen gik sikkert til Irland, som formåede at ende med et samlet fejlfrit resultat efter dagens to runder. På andenpladsen blev det Sverige med 12 fejl. Bronzemedaljevinderen skulle findes i en omspringning, da både Storbritannien og Frankrig endte med samlet 16 fejl. I omspringningen blev det Storbritannien der trak det længste strå, og dermed sikrede de sig den sidste medalje.

Start- og resultatlister. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen