To kvinder dømt for mishandling

02-10-2023 18:16

Charlotte Kusk Berwald

I England har en sag om to kvinder, der vanrøgtede i alt fem heste nu været for retten

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kvinderne vanrøgtede fem heste i alt, to af dem var i så ringe forfatning at deres liv ikke stod til at redde. Charlie Virginia Hingley på 27 og Lucia Kate Stanton på 19 blev dømt ved byretten i Birmingham. Hestene Sonny, Celly, Luna, Bobby og Waffles blev i en længere periode udsat for grov vanrøgt af de to kvinder.

Sagen begyndte at rulle tilbage i januar i år, da et vidne så den kollapsede heste Celly blive løftet ved hjælp af en traktor og gik straks til myndighederne, hvorefter der kom skred i tingene. Da dyrlægen blev tilkaldt for at tilse hestene, var hesten Sonny så afmagret, at hesten blev aflivet på stedet. Man forsøgte at redde Luna, men også her endte dyrlægerne med at måtte give hesten fred.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Udover at hestene var stærkt undervægtige, stod de også med luseinficeret pels, som to to kvinder havde forsøgt at skjule under tykke dækkener. Hestenes ekstremt undervægt skyldtes blandt andet en voldsom inficering af orm. 

Virginia Hingley  fik et livslangt forbud mod at eje heste, uden mulighed for at kunne omstøde dette forbud de næste ti år. Derudover fik hun en dom på to fængselsdomme á 12 uger. Lucia Kate Stanton fik forbud mod at eje heste de næste ti år og der går fem år før hun har mulighed for at få omstødt denne afgørelse.

Se billeder af hestene her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner