To timers forrygende juleshow på Blue Hors (video)

18-12-2018 21:08
Avl

Hver eneste siddeplads i Blue Hors' opvisningshal var optaget i aften i anledning af hingstestationens juleshow, hvor knap 20 hingste blev fremvist i en dejlig afslappet form

Copyright Ridehesten.com

Efter en intro af Nizzebanden, der proklamerede, at programmet var ændret, og de skulle underholde i to timer, ja så blev der alligevel tid til hingstefremvisning. Direktør Ole Magnus Petersen åbnede showet med at slå fast, at man i en årrække har kunnet præstere en topkollektion af avlshingst – takket være Esben Møller, som netop er blevet fejret ved dette arrangement for sit 25-års jubilæum. Til stor jubel fra den tyske delegation bød Esben en særlig velkomst til de gæster, der havde taget turen helt fra Tyskland.

10-årige Blue Hors Don Olymbrio, der tidligere været lidt af en bandit, er meget fremgangsrig under Daniel Bachmann Andersen, ekvipager indtager pt 27. pladsen på verdensranglisten. Den unge Grand Prix-ekvipage gav i en afslappet opvisning et klart indtryk af, hvorfor denne ekvipage er på så stærk en opadgående kurs i international sport. Hingsten vil i den kommende sæson udelukkende være til rådighed via frostsæd.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Don Olymbrio.

Ved forbesigtigelsen i sidste uge fik Stutteri Ask udtaget to unghingste ved navn Cornet Senjor Ask (e. Cornettino Ask/ Ci Ci Senjor Ask/ Charmeur) og Jewel Ask e. Jaguar van Paemel/ Diamant de Semilly/ Heartbreaker. For begge hingste gælder det, at de udover forbilledlig type og brugsegenskaber er trukket på hopper, der selv har haft en sportskarriere.

4-årige Blue Hors Fifty Cent og Allan Grøn var næste ekvipage på banen. Fifty Cent er trods sin unge alder allerede en kending ved juleshowet, da det er tredje gang, han er med. Han har i år haft succes i det danske championat og samtidig også vist en fin første følårgang med bl.a. en vinder ved Blue Hors’ følchampionat.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Fifty Cent.

Hernæst blev en af de få tilbageværende R-hingste præsenteret for hånd, nemlig 13-årige Blue Hors Rockefeller med Martin Klavsen ved tøjlen. Rockefeller, der bl.a. er far til den talentfulde dressurhest Rockson, var som altid i højt humør. Han er som bekendt helbror til bl.a. Rubin Royal og Blue Hors Romanov (nu Glock’s)

Herefter blev der budt på en kort springreprise med 4-årige Action Man Ask og 13-årige Favorit Ask. Action Man, der blev flot redet af Maria Bjørnkjær Asferg, demonstrerede sin store springlyst og formåen over forhindringerne. Favorist Ask er en af de springhingste, der i en tidlig alder har gjort en forskel i dansk springhesteavl. Også han blev forbilledligt fremvist af Maria Bjørnkjær Asferg.

Copyright Ridehesten.com
Action Man Ask.

14-årige Blue Hors Zack, der er nomineret til titlen Årets KWPN-hest, blev fremvist af Daniel Bachmann Andersen. Ekvipagen, der vandt World Cup-ekvipagen i Herning, ligger pt. nr. 10 på FEI’s verdensrangliste samtidig med, at flere af Zacks afkom hastigt bevæger sig op ad samme verdensrangliste. Daniel red med headset og fortalte om, hvor meget Zack betydet for hans uddannelse som rytter. I dag består den erfarne hingsts daglige arbejde hovedsageligt af smidiggørende arbejde. Planen for 2019 er World Cup-finalen i Göteborg og derefter fuld bedækningsindsats. – Han er en ekstrem kammerat, sluttede Daniel.

Martin Klavsen viste herefter den netop udtagne unghingst e. Blue Hors Zack/ Fürst Heinrich/ Wolkentanz II, der søger et Z-navn, inden han fremstilles til kåring. Planen er, at han udstationeres hos Martin Dietermann i Tyskland i den kommende sæson, da der er meget stor efterspørgsel på Zack-blodet i Tyskland. Endnu en unghingst søger et navn og denne gang med B, nemlig unghingsten efter Bon Coeur/ Fürst Nymphenburg/ Wolkenstein II, der er ud af Blue Hors Farrells-hoppestamme.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zack.

Blue Hors nye rytter, Nanna S. Merrald var næste på banen med den 7-årige Blue Hors St. Schufro, som hun har fornøjelsen af at ride i det daglige og allerede har kvalificeret til landsstævne. Ekvipagen har fundet godt sammen og giver et meget harmonisk billede. Der er ingen tvivl om, at St. Schufro har Grand Prix-talent, og ekvipagen er da også begyndt at lege med de svære øvelser, men vil næste år have fokus på at starte lilletur.  

Som far så søn – og det kan Blue Hors St. Schufro-sønnen Sacramento leve op til. Hans mor er halvsøster til Blue Hors Don Romantic og har allerede leverede flere vinder ved Blue Hors’ føl- og dressurchampionater.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors St. Schufro.

Stationens nye Sir Donnerhall I-søn, Blue Hors Sir Helmut, er en meget lovende 2,5 års hingst, der er udtaget til DV’s hingstekåring i Herning. Esben fortalte, at hingstens ene testikel ikke er helt udviklet, men man håber, at den når det inden hingstekåringen, for der er tale om en helt særlig hingst, hvilket publikum også kvitterede for med stort bifald.

Daniel var næst på banen med Blue Hors’ nye julegave til sig selv, nemlig den 3-årige Blue Hors Kingston e. Glock’s Toto Jr./ Turbo Magic/ Flemmingh. Hingsten er netop indkøbt fra Holland og efterlod med et særdeles godt indtryk. Den har netop gået materialprøve i Holland med høje karakterer for både ridelighed og alle tre gangarter. Kingston, der allerede er kåret i Holland og Tyskland, kommer til Herning.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Kingston.

Efter endnu et festligt indslag af Nizzebanden indtog endnu to helt unge hingste banen, nemlig Leandor e. Governor/ Rousseau/ Krack C og Giccolo e. Grey Fürst Piccolo/ Landadel, der også begge bliver fremstillet i Herning. Giccolo fik givet en smagsprøve på sin fremragende travbevægelse.

Den 4-årige guldmedaljehingst Blue Hors Zackerey, der i 2018 har gjort sig stærkt bemærket i avl og sport, fik æren af at afslutte dette års juleshow sammen med Daniel Bachmann Andersen. Lige siden materialprøven for et år siden er det gået stødt fremad, kunne Esben Møller fortælle, og Daniel og Zackereys demonstration gav indtryk af grænseløs kapacitet. Daniel fortalte, at det er en meget kraftfuld hest, så det drejer sig i uddannelsen om at få ham til at vente. Talentet er der, og Daniel kalder Zackerey den mest talentfulde hest, han nogensinde har siddet på, men også en følsom hest. Det blev også afsløret, at UVM ikke er på planen for 2019, da hestens uddannelse på den lange bane prioriteres.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zackerey.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen