Tolv hingste dansede i Blue Hors' juleshow

18-12-2020 09:29

Som en konsekvens af Corona-situationen valgte Blue Hors, at afløse deres traditionelle juelshow af en online version med et sneak peek  på hingstekollektionen 2021. Her blev intet mindre end tolv dressurhingste fremvist

Copyright Ridehesten.com
Foto: Blue Hors.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors' traditionsrige juleshow måtte i år afvikles på alternativ vis uden publikum på grund af COVID-19, og det blev løst ved en 40 min. lang film optagelse med julehygge og forkælelse af hingstene samt fremvisning af 12 tolv hingste unger rytter, der blev udførligt præsenteret af avlsleder Martin R. Klavsen.

Vælger man at opdele hingstene i hingstelinjer, kan man starte med Fürst Heinrich-linjen (Florestan I), der er repræsenteret af Blue Hors Hors Farrell og Blue Hors Fortron. 9-årige Farrell e. Fürstenball/ Dacaprio er med Nanna S. Merrald internationalt succesfuld til og med Intermediaire I og viser alle de sværeste øvelser. Den 3-årige Fortron e. For Romance II/ Desperados, der er præmiehingst i Dansk Varmblod og har netop gået 35-dages test, rides af Cristian Tudela Ruiz. Hingsten har i efteråret været i vækst og forberedes nu til en tysk sportstest i februar.

Fra Sandro Hit-linjen præsenterer Blue Hors den 9-årige hingst Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors St. Schufro, der først på året vandt sin Grand Prix-debut med Nanna S. Merrald. Lige før udendørssæsonen pådrog St. Schufro sig en skade, der har holdt ham ude af konkurrencer det meste året, men nu er ekvipagen stærkt tilbage og klar til stævnedeltagelse på allerhøjeste niveau.

Blue Hors har også en repræsentant af Totilas-linjen (Gribaldi), nemlig den 5-årige Blue Hors Kingston e. Glock's Toto Jr./ Turbo Magic, der i år både har haft sin første danske følårgang og sammen med Nanna S. Merrald har været ude og vise flaget i 5-års championatet, hvor Kingston har scoret meget høje gangartskarakterer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingstelinjen efter Vivaldi (Krack C) er ved at være bredt repræsenteret hos Blue Hors igennem hingste som Blue Hors Monte Carlo, Blue Hors Viconte og Blue Hors Valenzo. Blue Hors har selv avlet Grand Prix-hingsten Blue Hors Veneziano, der er efter Vivaldi og en helsøster til Blue Hors Don Schufro, og Veneziano er netop far til en af hingstestationens nye hingste, nemlig 3-årige Blue Hors Valenzo, der har Dimaggio som morfar. Hingsten demonstrerede under Cristian Tudela Ruiz sine store smidige gangarter. Cristian fremviste ligeledes den 3-årige Viconte e. Vivaldi/ Sandro Hit, der imponerer med sit flotte snit. Sidst men ikke mindst af denne hingstelinje er Monte Carlo e. Dream Boy/ United, der er præmiehingst i Dansk Varmblod og blev vist på et klip fra Holland, hvor han netop har aflagt en særdeles god afprøvning.

Sidste gruppe af hingste er Ferro-linjen, der repræsenteret af stutteriets egen Blue Hors Zack, hans sønner Blue Hors Zatchmo, Blue Hors Zackerey og Blue Hors Zackorado samt sønnesønnen Blue Hors Santiano. Den 3-årige Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov har samme mor som den internationale Grand Prix-hingst Zonik og er opdrættet af Straight Horse. Han har i lighed med Monte Carlo netop aflagt en særdeles god prøve i Holland og blev vist på et videoklip fra Ermelo. Den 6-årige guldmedaljehingst Zackerey mf. Sandro Hit er under uddannelse hos Severo Jurado Lopez, og en video fra Nordjylland viser, at hingsten er kommet meget langt i sin uddannelse. 4-årige Zackorado mf. Florencio I virkede sidste år i Tyskland og er i år for første gang indsat i den danske avl. Han demonstrerede med Cristian Tudela Ruiz sit store gangartspotentiale og ridelighed. Juleshowet blev afsluttet med en slags pas de deux med den fantastiske, 11-årige Zatchmo mf. Donnerhall, der har vundet Grand Prix med Agnete K. Thinggaard, samt ophavet til hele dynastiet, kongen af stalden, den 16-årige elitehingst og nr. 10 på verdensranglisten i dressur, Zack e. Rousseau/ Jazz, der dansede med nye partner Nanna S. Merrald.

Se eller gense juleshowet her.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald