Tre unghingste gennem nåleøjet i Verden

17-09-2019 18:37
Avl

Blue Hors har fremstillet unghingste til forbesigtigelse i Hannovernerforbundet i Tyskland, og tre super velgående og udtryksfulde unghingste er gået gennem nåleøjet

Copyright Ridehesten.com
Søn efter Dancier/Sir Donnerhall I/De Niro. Foto: Christina Beuke

Blue Hors har fået tre hingste udtaget til hingstekåringen i Verden, der finder sted fra den 23. til den 26. oktober. Hingstene har været fremstillet til forbesigtigelse i Verden, hvor der fordelt på 17 terminsdatoer er fuld gang i besigtigelsen af unghingste i Hannoveranerforbundet i Tyskland.  Forbesigtigelserne fortsætter frem til onsdag den 19. september.

De tre hingste udtaget for Blue Hors er:
En søn efter Dancier/Sir Donnerhall I/De Niro
En søn efter Blue Hors Farell/Fidertanz/Langata Express xx
En søn efter Fürstenball/Ampere/Watermill Rolex xx

De tre unghingste har Blue Hors indkøbt som føl i Tyskland, og er opvokset på foldene i Randbøl. Det er teamet på Blue Hors, anført af Martin Klavsen som har stået for træningen og klargøringen af dem til forbesigtigelsen.

Som man kan se af afstamningen på de tre hingste, så er der fuldblod i tredje led på de to hingste, og afstamningsmæssigt er de i det hele taget meget interessante.

– Det er meget spændende med fuldblod længere ude i afstamningen, forklarer Martin Klavsen, fuldblod i de første par led kan være lidt svære at arbejde med rent avlsmæssigt, men når der er fuldblod i tredje, fjerde led bliver det ret interessant.

Han er meget tilfreds med, at de tre hingste er blevet udtaget til kåring, for det er unghingste Blue Hors er meget glade for. Der er flere sønner til forbesigtigelse efter Blue Hors Farell, og det er ikke en tilfældighed, for han slår virkelig igennem på flere fronter, understreger Martin. Typemæssigt præger han sine afkom stærkt og positivt, med et godt udtryk, en moderne type og en bevægelse med godt sving og elasticitet.

– Mange af dem fungerer rigtig godt med gode ”bagben”, understreger Martin. Blue Hors Farell, der er efter Fürstenball, er godt på vej i sin uddannelse. Avlsmæssigt har han bevist, at han kan gøre en positiv forskel. 

Forbesigtigelse på tysk
Forbesigtigelse i Tyskland foregår nogenlunde på samme vis som i Dansk Varmblod, men dressurhingstene skal løsspringe i Hannoveranerforbundet, til gengæld bliver de ikke longeret, som herhjemme. Hingstene bliver vist løse- og i løsspringning, så går de på fast bund og derefter på skridtring. Løsspringningen betyder, at det jo skal trænes hjemme i ridehallen, men det er ikke usædvanligt, for det indgår i træningen af alle unghingste, uanset hvilket forbund, de skal fremstilles i.

– Vi løsspringer dem alle en gang om ugen, det er sundt for dem med noget afveksling, fortæller Martin, desuden bliver hingstene longeret tre gange om ugen, de kommer en dag ud på en skridttur ved hånd i området, eller bliver trænet i mønstring.

– Vi skal passe på de unge hingste, det kan være en balancegang at få bygget muskler på unghingstene og samtidig ikke gøre dem træt af arbejdet, forklarer Martin, der sin unge alder til trods, har stor erfaring i klargøring af unghingste. Der skal et godt teamwork til, for at gøre det så godt som muligt for de enkelte hingste, men samarbejdet er helt på skinner, fortæller Martin, som er meget glad for, at han har fået en god kollega i Jesper Bisgaard Nielsen.

Kilde: pressemeddlelse

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen