Tredje afkom på OLD-eliteauktion

29-03-2023 18:38

Trine Askjær-Jørgensen

For tredje gang har Stutteri Hillock ved Trine Hermansen og Leif Konradi et af deres afkom med på oldenburgerforbundets april-auktion. Galicia Hillock er datter af en tidligere auktionsdeltager og kommer under hammeren nu på lørdag

Copyright Ridehesten.com
Galicia Hillock – katalog nr. 9. Foto: Oldenburger Auktion
Nyheden fortsætter efter annoncen

Trine Hermansen og Leif Konradi, der står bag Stutteri Hillock i Farum, har for tredje gang et afkom med på eliteauktionen i Oldenburger Verband. Auktionen afvikles i tyske Vechta på lørdag den 1. april 2023, og da Hillocks to tidligere auktionsdeltagere er blevet solgt for høje priser, skal det blive spændende at se, hvordan det går den tredje.

– Det er tredje gang, at vi har et afkom med på eliteauktionen i Oldenburg, og de er alle tre ud af samme hoppefamilie – holstenerstamme 317A. Vi købte hoppen Unica VII efter Contender/Capitol/Landgraf I i Tyskland i 2004. De to afkom, der har været på auktion i Oldenburg, er efter Unica, fortæller Trine Hermansen, der også er kendt som formand i Dansk Varmblods Region 1.

Den ene Cavallina e. Cavall Ask, der oprindeligt hed Fetina Hillock, blev solgt for hele 93.000 Euro på auktionen i Vechta tilbage i 2019 og blev dermed auktionens dyreste springhest. Den anden er hendes søster, Galla Hillock e. Cornettino Ask/ Contender, der er avlet på den samme morhoppe. Galla blev som 7-års i 2021 solgt på oldenburgerforbundets auktion for 83.500 Euro som den anden dyreste springhest.

Nu kommer Galla Hillocks datter og Unicas barnebarn, den skimlede, 5-årige Galicia Hillock e. Humberto Ask/ Cornettino Ask, så under hammeren på lørdag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I auktionskataloget står der følgende om hende: En moderne, skimmel hoppe med masser af kapacitet  og stor forsigtighed.

Hendes far Humberto Ask bliver redet er Juri Mansur og går international springning, hvor han bl.a. har deltaget i Global Champions Tour. Moren flyttede efter det flotte salg på auktionen i 2021 til Ungarn, og Galicias mormor Unica VII er søster til fire heste, der er succesfulde i 140 cm-klasser eller derover.

I Danmark har Unica VII bl.a. et afkom efter Darshan (tidligere Oak Groves Darshan), som deltog i OL i Tokyo 2021, og en bronzemedaljehoppe efter Todt Un Prince Ask samt en RDH-hoppe efter Humberto Ask.

Stutteri Hillock i Farum er opstartet i 1992 af Trine Hermansen, hvis mand Leif Konradi flyttede ind et par år senere og medbragte værdifuldt avlsmateriale til stutteriet. Trine og Leif har blandt andet opdrættet fløjhingsten French Match Ask.

Læs mere om den skimlede hoppe og auktionen.

Copyright Ridehesten.com
Trine Hermansen ses her sammen med Klaire D'Hillock til DV's Eliteskue i 2021. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner